Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οδηγίες για την εξέταση των μαθημάτων: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οδηγίες για την εξέταση των μαθημάτων: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές

Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το οποίο παρέχει οδηγίες για την εξέταση των μαθημάτων, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές.
Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές θα χρησιμοποιήσουν κόλλες Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:
Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.).

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.) και κομπιουτεράκια.

Για το μάθημα Γραφιστικές Εφαρμογές οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή ξυλομπογιές, μαρκαδόρους χρωματιστούς, πενάκια (rapidograf), λεπτά μαύρα μαρκαδοράκια 0,5μμ, μολύβια σκληρά και μαλακά (ΗΒ, 2Β, 4Β, 3Η),
ριζόχαρτο, χάρακες ή υποδεκάμετρα, τρίγωνα, διαβήτη, γόμες, για μελάνη, καμπυλόγραμμα, ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα stick, σελοτέιπ και επιφάνεια κοπής.

Απαγορεύεται να έχουν μαζί τους χρωματιστά χαρτιά, φωτογραφίες, χαρτί μιλιμετρέ, τέμπερες (υδατοχρώματα), αυτομεταφερόμενα γράμματα (λετρασέτ), στένσιλ γραμμάτων και σχημάτων.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑ.Λ. 2016 (καθώς και οι Πρόεδροι των Β.Κ. και Ε.Ε.Κ. για τους προφορικά εξεταζόμενους), αφού ελέγξουν και επιβεβαιώσουν ότι έχουν υποψήφιους στα μαθήματα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές», όπως φροντίσουν για την αναπαραγωγή της παρούσας τόσες φορές, όσοι είναι οι εν λόγω υποψήφιοι και να μοιραστεί από ένα αντίγραφο σε καθέναν από τους υποψηφίους αυτούς.
Τέλος, παρακαλούμε να επανελέγξετε την επάρκεια σε κόλλες ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου όσοι έχετε υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου