Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΘΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ;;

 
Λάβαμε από τον εκελεκτό συνάδελφο Ψυχολόγο(ΠΕ23) και τέως Προϊστάμενο του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας, Αργύρη Μπίρη, μια επιστολή και το παρακάτω link, με ρεπορτάζ, της Καθημερινής Εφημερίδας της Μαγνησίας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", σχετικά με την σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας, το οποίο εδρεύει στην πόλη του Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα των άθλιων εγκαταστάσεων του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας το είχαμε αναδείξει στις 27 Ιουλίου του 2014 με φωτορεπορτάζ - http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/07/blog-post_93.html

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΙΡΗ



Στην περίπτωση του δύσμοιρου ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας, μιλάμε για εσφαλμένη απόφαση μόνο για να δώσει η ίδια, η τότε Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Πράντζου-Κανιούρα, μια "καλή " εικόνα, με πρόκληση τεράστιων δυσλειτουργιών και υποπαραγωγικότητας και εμπάθεια εναντίον όποιου εξέφρασε αντίρρηση. Μα θα ήταν δυνατόν να καλέσει άλλο άτομο να εκτιμήσει την καταλληλότητα των νέων χώρων (που δεν πήγε ποτέ εκεί, όπως έμαθα) αντί τον ίδιο τον προϊστάμενο; Αυτό δηλώνει μίσος εις βάρος υπαλλήλου και δημιουργία ζημίας στο δημόσιο. Εγώ έριξα μαύρη πέτρα.

Κι επειδή δεν το άφησα το θέμα, παρά τη μαύρη πέτρα, ιδού: "Ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου που είναι χώρος αθλοπαιδιών, εκδηλώσεων και τέλεσης σχολικών εορτών προϋπήρχε χωρίς καμιά πρόβλεψη συστέγασης με υπηρεσία. Επομένως δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τους όποιους θορύβους προκαλούνται." και "η έλλειψη προδιαγραφών και προσβασιμότητας του χώρου σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και η λειτουργία του σε περιοχή μακριά από το κέντρο και τα υπόλοιπα σχολεία προκαλεί προβλήματα". 

Αν η τότε Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίαςκα Πράντζου-Κανιούρα είχε κατεβάσει τη μύτη της και είχε ακούσει τον γράφοντα, τότε προϊστάμενο, χιλιάδες γονείς και παιδάκια, αλλά και το προσωπικό δεν θα υπέφεραν επί 5 συναπτά έτη, για να περάσει το γινάτι της.

H επιλογή της κας Πράντζου-Κανιούρα κατά τη γνώμη μου ήταν ατυχέστατη, καθότι προσανατολισμένη στο να κάνει το καλό παιδί προς το υπουργείο και μόνον. Τα λέω αυτά έχοντας θητεύσει προϊστάμενος στο άτυχο ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας, που από ΚΕΔΔΥ-πρότυπο κατήντησε με τις ενέργειες της διευθύντριας αυτής στο πατάρι κλειστού γυμναστηρίου (!).
Λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασα για το ορθόν της απόφασης αυτής, με κυνήγησε ανηλεώς, έψαξε να βρει κάθε πιθανή και απίθανη αιτιολογία για να με τιμωρήσει και την ανακάλυψε στο όνομα μιας υπαλλήλου. 

Γραπώθηκε από μία αλλοπρόσαλλη αναφορά της και με τιμώρησε με έγγραφη επίπληξη. Φυσικά, αυτή κατέπεσε και μάλιστα από τα νέα πειθαρχικά όργανα, όχι τα γνωστά συνδικαλιστικά.

 Οι άνθρωποι δεν χρειάστηκε καν να ακούσουν τους μάρτυρες, κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο. Πόνεσα και έχτισα το ΚΕΔΔΥ (από κλειδαριά μέχρι την καλύτερη βάση δεδομένων που έχει φτιαχτεί για ΚΕΔΔΥ), ο μισός 2817 είχε γραφτεί υπό εμού, ειδικά το κομμάτι για τα τότε ΚΔΑΥ. Ε, σας λέω ότι δεν θέλω να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί. Τα στελέχη δεν είναι μόνο βιογραφικά και αυτό σας το λέει ένας υπάλληλος με 3 πτυχία και 2 μεταπτυχιακά.

(Σ.Σ: Tα εντός εισαγωγικών δημοσιεύτηκαν επισήμως στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος" του Βόλου, από δημοσιογραφική έρευνα.)

Αργύρης Μπίρης
Ψυχολόγος(ΠΕ23)
Τέως Προϊστάμενος ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου