Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σχετικά με την επίταξη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού



                                            

Αθήνα 15/05/2013
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
του Αιρετού στο ΥΣΕΕΠ, Δημήτρη Παπαευθυμίου

Σχετικά με την επίταξη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Σχετικά με την επίταξη των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που υπηρετεί σε ΣΜΕΑΕ της Β΄θμιας Εκπαίδευσης και τον ορισμό αρκετών  από αυτούς ως επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
            Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Π.Δ. 60/06 και την εγκύκλιο με αρ. πρ. Φ252/43335/Β6/29-03-2013/ΥΠΑΙΠΘΑ, ως επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα ορίζονται καθηγητές Δ.Ε (Γυμνασίου ή Λυκείου) δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης.
            Το συγκεκριμένο Π.Δ και η εγκύκλιος δεν δίνουν την δυνατότητα ορισμού ως επιτηρητές τα μέλη του Ε.Ε.Π και δεν κάνει καμία αναφορά στα ΕΕΕΕΚ τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν την περίοδο των εξετάσεων κανονικά και με το σύνολο του προσωπικού.
            Επομένως οποιοσδήποτε ορισμός έχει γίνει, έγινε εκ παραδρομής και δεν πρέπει να ισχύσει.
            Όσοι συνάδελφοι έχουν ορισθεί ως επιτηρητές, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους προέδρους των εξεταστικών επιτροπών και να ζητήσουν  την απαλλαγή τους.
            Επισημαίνεται επί τη ευκαιρία η εμπειρία του παρελθόντος όπου, συνάδελφοι που επιθυμούσαν να είναι επιτηρητές και σε κάποια  εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν, δεν αποζημιώθηκαν ποτέ  επειδή ακριβώς δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη για την συμμετοχή και την αμοιβή τους.
            Σχετικά με την επίταξη του ΕΕΠ, προσωπικά θεωρώ ότι αυτό οφείλεται σε υπερβολικό ζήλο των Δ/νσεων Β΄θμιας εκπαίδευσης και στην παρερμηνεία της απόφασης του πρωθυπουργού για της επίταξη, η οποία αναφέρονταν στο σύνολο των εκπαιδευτικών.
            Εδώ φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν τα μητρώα που έχουν συνταχθεί στις δ/νσεις Β΄θμιας εκπαίδευσης, οι οποίες είναι κοινές για όλο το προσωπικό που υπηρετεί στην εκπαίδευση, βάση των οποίων γίνονται οι πληρωμές τους, χωρίς καμία διάκριση.
Δυστυχώς όμως, το ΕΕΠ δεν αποτελεί ακόμη μέρος του συνόλου των εκπαιδευτικών (με διακριτό ρόλο), αλλά χωριστή οντότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται και κυρίως στην υπηρεσιακή του εξέλιξη.
Εν πάση περιπτώσει, ήταν να βιώσουμε κι εμείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς, την βιαιότητα της κρατικής εξουσίας, απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο δικαίωμα της απεργίας.
                                                    Δημήτρης Παπαευθυμίου
                                                                Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου