Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ/ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ




 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ/ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5/2013,  συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Υ.Σ.Ε.Ε.Π), το οποίο και ασχολήθηκε με τις Μεταθέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π τις οποίες και διεκπεραίωσε.

Έτσι απομένει τώρα η υπογραφή του σχετικού εγγράφου από τον Υπουργό Παιδείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μετά τη δημοσιοποίηση των Μεταθέσεων θα ακολουθήσει η εγκύκλιος των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,  η οποία θα αποσταλεί  στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.



ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Μετά το πέρας των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου στη Βουλή, θα κατατεθεί για Διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Γενικό/Τεχνολογικό Λύκειο. Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα υπάρχουν εκτός απροόπτου και ρυθμίσεις θεμάτων Ειδικής Αγωγής που θα αφορούν στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, στα Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής, σε θέματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) που αφορούν στην επιμόρφωσή του, στη σύνθεση των συμβουλίων Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  κ.λ.π

Όσον αφορά στη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διεκδίκησης, από πλευράς Ε.Ε.Π, θέσεων ευθύνης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες κυρίως διαδικαστικού τύπου, οι οποίες έως σήμερα δεν έχουν επιλυθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προδικάσουμε αν η ρύθμιση αυτή θα περιληφθεί τελικά στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί για διαβούλευση το προσεχές διάστημα.



ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Για τα του νέου σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να σχηματοποιηθεί κάποιο σχέδιο. Κατά τα φαινόμενα, αν υπάρξει κάτι θα υπάρξει από την  καινούργια σχολική χρονιά.



ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Από το Υπουργείο πληροφορηθήκαμε και θα υπάρξει πολύ σύντομα και έγγραφο επί του θέματος, πως οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των Περιφερειών της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε Προγράμματα επιμόρφωσης, λόγω της απένταξης των Περιφερειών αυτών από Προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν θα έχουν επίπτωση σε μελλοντική πρόσληψή τους λόγω της μη συμμετοχής τους στα επιμορφωτικά αυτά προγράμματα, καθόσον δεν θα υπολογισθεί ως προαπαιτούμενο αυτή η επιμόρφωση.



ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Σχετικά  με τη Γνωμοδότηση  υπ αριθμ. 54/2013, η οποία ζητά τη μισθολογική-βαθμολογική επανακατάταξη προς τα κάτω εκπαιδευτικών μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες από εδώ: http://www.seepea-stella.blogspot.gr/2013/05/542013_24.html



Βασίλης Βούγιας

27/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου