Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 Αθήνα, 27.05.2013

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 200

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Η τρικομματική Κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την έλευση της Τρόικας, διαμορφώνει το πλαίσιο για απολύσεις εξπρές, σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των δανειστών.
Ήδη με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, μέσα στο 2013 (σε δήμους, ΕΡΤ αλλά και σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου), ενώ συγκροτείται μόνιμος μηχανισμός (Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης) που θα προωθεί, με απλές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα, καταργήσεις οργανικών θέσεων Νομικών Προσώπων και απολύσεις, άμεσα και στο μέλλον.
Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιλέγουν τον «ξαφνικό θάνατο» προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο για 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες εντός του έτους.
 Στην ΕΡΤ, για παράδειγμα, μετά τις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων, η Κυβέρνηση φαίνεται να μεθοδεύει την απαξίωση της δημόσιας ενημέρωσης που χρηματοδοτείται από τους έλληνες πολίτες. Μια τέτοια πολιτική επιλογή που αντικειμενικά θα ευνοήσει την ιδιωτική τηλεόραση θα αποτελέσει πλήγμα ανεπανόρθωτο για την ενημέρωση, τον πλουραλισμό και εν τέλει για την ίδια την Δημοκρατία.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την υλοποίηση των σχεδίων διάλυσης του δημόσιου τομέα και της παράδοσης αγαθών και υπηρεσιών στους ιδιώτες και την προειδοποιεί ότι η αντίδραση των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα είναι άμεση και δυναμική.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου