Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Απάντηση Α.Μανιτάκη σε Επίκαιρη Ερώτηση για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ


Σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλη Οικονόμου με θέμα «Πόσοι είναι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που αν και έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες επιτυχόντων περιμένουν για χρόνια να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους» απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.
 

Τα βασικά σημεία της απάντησης ήταν:
-Μπορούμε να γνωρίζουμε ότι οι νέοι άνθρωποι που έχουν κριθεί και περιμένουν από το 2009 να απορροφηθούν στο ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν ως τάξη μεγέθους τις 10.000.
-Η χώρα μας, για λόγους δημοσιονομικούς αλλά και για να περιοριστεί το υπερδιογκωμένο κράτος του παρελθόντος, έχει αναλάβει τη δέσμευση να μειωθεί ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο κατά 150.000 υπαλλήλους από το 2010 μέχρι το 2015.
-Αυτή τη δέσμευση την τηρούμε απαρέγκλιτα. Και το πετυχαίνουμε με φυσιολογικό τρόπο, με αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Τηρώντας τον κανόνα μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, με βάση και τις διαθέσιμες πιστώσεις.
-Ενώ όμως πετυχαίνουμε τον περιορισμό του κράτους, δεν έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην απαραίτητη ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού.
-Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων, και με στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση όλων όσοι είναι σε εκκρεμότητα για διορισμό, καθορίζουμε τον τρόπο και το χρόνο απορρόφησής τους σταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας.
-Στο πλαίσιο των περιορισμών, θέτουμε κάποιες προτεραιότητες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία για να κατευθύνουμε νέο προσωπικό σε ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη.
-Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την κατάληξη των πρόσφατων διαπραγματεύσεων, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς του κανόνα 1 προς 5 και να δώσουμε έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση και στην ανάγκη για ανανέωση του προσωπικού με νέα και ικανά στελέχη. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να απορροφήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς αυτούς τους ανθρώπους στο δημόσιο, πέρα από τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι υπάρχοντες περιορισμοί.
-Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή διεκδίκησε και πέτυχε μια πολύ σημαντική αλλαγή. Ανέλαβε τη δέσμευση για 15.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014, αλλά για κάθε 1 από αυτές τις αποχωρήσεις θα έχουμε τη δυνατότητα να προσλαμβάνουμε και 1 από τους νέους και διαπιστωμένα προσοντούχους επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που περιμένουν να απορροφηθούν και να προσφέρουν στη δημόσια διοίκηση.


ydmed.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου