Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ.Υ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αθήνα, 29.05.2013
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 203

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, την επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού της Κυβέρνησης, οποία προχώρησε και στην επιστράτευση των καθηγητών, για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις τους. Ταυτόχρονα, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΛΜΕ, την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00, στο Σύνταγμα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έλαβε, ακόμη, εξουσιοδότηση να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, το επόμενο διάστημα, με κεντρικά αιτήματα και στόχους:
*Την απόκρουση των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, που αφορούν στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.
*Τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών, της λιτότητας, οι οποίες καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία, οδηγώντας εκατομμύρια εργαζομένους στην ανεργία και στο περιθώριο.
*Την άρση του αντισυνταγματικού μέτρου της επιστράτευσης που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση στην ΟΛΜΕ και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται διεκδικώντας αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τη συνάντηση των Προεδρείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε όποια σκέψη ή πρόθεση της Κυβέρνησης για περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών, συλλογικών, δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και γενικότερα, των πολιτών.
Άλλωστε, τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, που επικαλούνται ορισμένοι, δεν προέρχονται από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, αλλά, κυρίως, από παράγοντες, για τους οποίους η βασική ευθύνη ανήκει στις Κυβερνήσεις και στα επώδυνα μέτρα που έχουν επιβάλει στην Ελληνική κοινωνία με τις μνημονιακές πολιτικές της σκληρής λιτότητας και της βαθιάς ύφεσης, οι οποίες έχουν οδηγήσει μεγάλα τμήματα του λαού μας, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι θα αντιδράσει δυναμικά στους σχεδιασμούς για άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και άλλων 25.000 "διαθεσιμοτήτων" οι οποίες υπαγορεύονται από την Τρόικα και θα αποτελέσουν, όπως φαίνεται, κεντρικό θέμα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου