Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ Ο.Λ.Μ.Ε

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του της 21ης Μαϊου, αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις και κινητοποιήσεις για την ανάδειξη των αιτημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών όπως αυτά περιγράφονται στο πλαίσιο της τελευταίας Γεν. Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ (15/5/2013) και τον αγώνα ενάντια στην επιστράτευση.
1. Κοινή δράση ενάντια στην επιστράτευση σε συντονισμό με τους κλάδους που είναι επιστρατευμένοι:
α.         Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή, 31/5 το απόγευμα
β.         Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή, 7/6 το πρωϊ έξω από το ΣτΕ όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή της ΟΛΜΕ ενάντια στην επιστράτευση
γ.         Κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Επιστράτευση και Δημοκρατία» με Συνδικάτα, Συνταγματολόγους, κ.λπ.
 Για τα παραπάνω η ΟΛΜΕ θα καλέσει σε κοινή σύσκεψη τους επιστρατευμένους κλάδους (ΜΕΤΡΟ, ΠΝΟ) τις επόμενες μέρες.
Τα συλλαλητήρια αυτά θα πρέπει να γίνουν υπόθεση όλου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
2.Έκδοση αφίσας της ΟΛΜΕ που θα σταλεί στις ΕΛΜΕ για να τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία με σύνθημα: «ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ-ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ».
3. Συνεχίζουμε την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και των επιπτώσεων της πολιτικής των Μνημονίων στην εκπαίδευση και καταδίκης της επιστράτευσης.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν συσκέψεις με σωματεία και φορείς της περιοχής τους και να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να ζητήσουν από όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς όσο και από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ψηφίσματα καταδίκης της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Τα ψηφίσματα αυτά να σταλούν το αργότερο μέχρι τις 5 Ιουνίου στην ΟΛΜΕ.
Θα σας στείλουμε Σχέδιο Ψηφίσματος.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για τη συνεχή ανάδειξη των αιτημάτων του κλάδου.
4. Καλούμε τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων να καταθέσουν, ως πρώτο βήμα αντίδρασης, Κείμενο – Δήλωση (θα σταλεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ) προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια να εφαρμόσουν το νέο νόμο για το ωράριο και να δημιουργήσουν χιλιάδες υπεραριθμίες εκπαιδευτικών.
5. Καλούμε επίσης τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης που επιβάλλουν συνθήκες στρατωνισμού και τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου