Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ "ΠΗΓΗ" ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ



 ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

του Θέμη Κοτσυφάκη-Γενικού Γραμματέα Ο.Λ.Μ.Ε


Καταγγέλλουμε την  Κυβέρνηση, την τρόικα αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για τους σχεδιασμούς τους να κατασκευάσουν, με αυθαίρετες παρεμβάσεις επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο αλλά και αυτές που ετοιμάζονται εν κρυπτώ (το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις δεν έχει ακόμη δοθεί επίσημα στην  ΟΛΜΕ), για  να πετάξουν τους εκπαιδευτικούς στο «πηγάδι» με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα και τις απολύσεις.

Τις ίδιες ημέρες που η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωναν πως δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετατεθούν υποχρεωτικά, οι εξελίξεις στα ΠΥΣΔΕ (που πιέζονται με αριθμητικές αλχημίες αυτές τις μέρες να κατασκευάσουν έναν τεράστιο αριθμό εκπαιδευτικών δήθεν υπεραρίθμων), όσο και η μυστική συμφωνία 13-5-13 (όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στον τύπο) του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας, για να είναι οι εκπαιδευτικοί μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν ή θα μετατεθούν, αποδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

ΘΕΜΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ,

ΓΓ ΟΛΜΕ

ΑΘΗΝΑ, 29-5-13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ "ΠΗΓΗ" ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου