Σάββατο 18 Μαΐου 2013

11ο Συνέδριο της Nέας Λακανικής Σχολής


Σας υπενθυμίζουμε ότι μας χωρίζουν μόλις 4 μέρες από την έναρξη του 11ου ψυχαναλυτικού Συνεδρίου της Nέας Λακανικής Σχολής (ΝΛΣ), με θέμα «Το ψυχωτικό υποκείμενο στην Geek εποχή - Τυπικότητα και συμπτωματικές επινοήσεις», που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2013 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κεντρικό κτήριο-Προπύλαια και κτήριο Κωστής Παλαμάς).
 
Στο Συνέδριο θα παρευρεθεί και ο Ζακ-Αλέν Μιλέρ, ιδρυτής και πρώην Γενικός Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (AMP) - Διευθυντής του Ινστιτούτου του Φροϊδικού πεδίου, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα «Ο Άλλος χωρίς Άλλον» θα αναπτύξει τη θεματική του επόμενου Συνεδρίου της ΝΛΣ.
 
Μια από τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου θα είναι οι μαρτυρίες των ψυχαναλυτών της Σχολής (Analystes de lEcole - AE) Bruno DE HALLEUX και Marie-Hélène BLANCARD για το τέλος της προσωπικής τους ψυχανάλυσης, δηλαδή για το πέρασμά τους από τη θέση του ψυχαναλυόμενου στη θέση του ψυχαναλυτή, που για τον Λακάν αποτελεί τον πυρήνα της ψυχαναλυτικής εμπειρίας.
 
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 9.30πμ και θα τελειώσει την Κυριακή στις 3μμ. Σαράντα επτά συνολικά ψυχαναλυτές από την Ευρώπη (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Αγγλία, Δανία, Πολωνία, Βουλγαρία) το Ισραήλ και τον Καναδά θα πάρουν το λόγο για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
 
Η εγγραφή στο συνέδριο είναι 70€ και 30€ για τους φοιτητές (φοιτητική ταυτότητα απαραίτητη). Οι εγγραφόμενοι στο συνέδριο μπορούν να εγγραφούν έως τις 17 Μαΐου και στο εορταστικό δείπνο του Σαββάτου (τιμή 40€) που θα λάβει χώρα στο Le Grand Balcon του ξενοδοχείου St George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι).
 
Η οργανωτική ομάδα του Συνεδρίου που εργάζεται πυρετωδώς για να σας υποδεχθεί αναμένει την αθρόα προσέλευσή σας.
Επαμεινώνδας Θεοδωρίδης
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της ΝΛΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου