Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε ΓΙΑ "ΠΑΓΩΜΑ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ-Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ (ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ) ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 7/6/2013 )


Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ.Ρίζος απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να χορηγηθεί διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επίταξη των κτιρίων (σχολείων), που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Ηρ. Τσακόπουλο, και βοηθό τον Β. Γκέρτσο.
Η ΟΛΜΕ κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.
Η ΟΛΜΕ στην προσφυγή της υπογραμμίζει ότι η πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και η επίταξη των προσωπικών τους υπηρεσιών, όπως και η επίταξη της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων που είναι απαραίτητα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τις υπ' αριθμ. 105, 87 και 98 Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τη Διεθνή Σύμβαση της Γενικής Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) και στον Ν. 3536/2007, που προβλέπει την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών κ.λπ. σε περίοδο ειρήνης.

www.in.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου