Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΛΕΟΣ!! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ "Παγώνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ερωτηματολογίου" - ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ

   

Με τίτλο "Παγώνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ερωτηματολογίου" και υπότιτλο "ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ" Η ιστοσελίδα imerisia.gr  μας πληροφορεί(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113044678) πως:

"Δεδομένου ότι βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων σε περίπου ένα μήνα 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα, η κυβέρνηση «παγώνει» τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω ερωτηματολογίων κρίνοντας ότι δεν επαρκούν τα χρονικά περιθώρια."
 και πως:
"Αντ' αυτού, προκειμένου να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων βάσει των νέων οργανογραμμάτων, σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταρτίζει σχέδιο νόμου στο οποίο θα περιγράφονται τα τυπικά προσόντα (π.χ. πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία) που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπάλληλοι προκειμένου να επιλεγούν για την κάλυψη των νέων μειωμένων αναγκών των υπουργείων.

Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα τίθενται σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα. Ως προς τη διαδικασία αξιολόγησης με οριζόντια κριτήρια, θα αφορά μόνον όσους απασχολούνται σε υπουργεία. Ωστόσο και με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα 25.000 υπάλληλοι, δεν αποκλείεται στην ίδια διαδικασία να υπαχθούν και οι εργαζόμενοι στους φορείς υπό τη γενική κυβέρνηση."

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. 

Μέχρι πριν λίγο πρώτο θέμα στα Μ.Μ.Ε ήταν το περίφημο Ερωτηματολόγιο για Δημόσιους Υπάλληλους, το οποίο μάλιστα- συμφωνα με τα δημοσιεύματα- είχε ήδη σταλεί και συμπληρωθεί από κάποιους εξ αυτών(κυρίως υπαλλήλους των "ευγενών" υπουργείων Οικονομικών, Δ.Μ.Η.Δ κ.λ.π οι οποίοι έδιδαν και το καλό παράδειγμα κατά τα Μ.Μ.Ε).
 Μάλιστα το Υπουργείο Δ.Μ.Η.Δ το ανήρτησε και στην ιστοσελίδα του με τίτλο "Οδηγός για το σχεδιασμό περιγραμματων θέσεων εργασίας" (Δείτε τη σχετική ανάρτηση του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑhttp://www.seepea-stella.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9558.html και την σχετική ανάρτηση του Υ.Δ.Μ.Η.Δ:http://www.ydmed.gov.gr/?p=4886 

Στο Ερωτηματολόγιο μάλιστα το Υ.Δ.Μ.Η.Δ κατέληξε μετά από πολύ σκέψη και αφού είχαν διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε το προηγούμενο διάστημα πλείστες όσες εκδοχές δεξαμενών από όπου θα μπορούσαν να αντληθούν οι προς απόλυση Δ.Υ.("Επίορκοι", "Κοπανατζήδες", Χρονίως πάσχοντες", "Αορίστου Χρόνου", "Ορισμένου Χρόνου", "Εκτός ΑΣΕΠ διορισθέντες", "Με ΑΣΕΠ αλλά ΔΕ", "Προσληφθέντες μετά το 2004"κ.λ.π, κ.λ.π, όρεξη και φαντασία να έχει κανείς).

Κατά τα φαινόμενα όμως μας τελείωσε και το Ερωτηματολόγιο, καθόσον "Δεν επαρκούν τα χρονικά περιθώρια".

Γι αυτό το λόγο και στο βαθμό που έχει βάση το δημοσίευμα της έγκριτης ιστοσελίδας imerisia.gr, επαναφέρω  την πρόταση, η οποία αναρτήθηκε στο ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ:http://www.seepea-stella.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5337.html και η οποία περιλάμβανε ένα κριτήριο βάσει του οποίου θα μπορούσε να τεθεί εκτός Δημοσίου αύριο κιόλας και  χωρίς πολλά πολλά,  ένας σεβαστός αριθμός Δ.Υ.

Κι αυτό είναι το κριτήριο του ύψους (σωματομετρικό και αντικειμενικότατο με βάση τη μεζούρα).

Μη διστάζετε λοιπόν κύριοι. Απολύσατε αμέσως τους έχοντες ύψος κάτω του 1 και 70(για τους κατέχοντες την πολυτεκνική ιδιότητα κάτω του 1και 65), για να ησυχάσετε επιτέλους εσείς, να ηρεμήσουν και οι "εταίροι" μας, να ανακουφιστούμε και μείς.

Βασίλης Βούγιας
17/5/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου