Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ιδρύονται ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ & ΣΕΚ για άτομα με αναπηρία




  
 Μαρούσι,  17/12/2013    
Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ

Ιδρύονται ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ & ΣΕΚ για άτομα με αναπηρία

Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ για άτομα με αναπηρίες ιδρύει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Φεβρουάριο.
Την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης(ΔΙΕΚ) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ειδικής αγωγής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για άτομα με αναπηρία ανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό  σταθμό ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Άρη Προτοσάλτε διευκρίνισε ότι το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός στα ΔΙΕΚ και στις ΣΕΚ ειδικής αγωγής, θα προσφέρονται όλες οι ειδικότητες για τις οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συνάνθρωποι μας με αναπηρία. Παράλληλα ο υφυπουργός ανακοίνωσε και μία νέα ειδικότητα που δεν υπήρχε έως τώρα στην πατρίδα μας, η οποία αφορά σε συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα όρασης και ακοής (κωφούς). Η ειδικότητα είναι αυτή των ξεναγών σε Μουσεία και σε Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς Χώρους, για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.
Οι ξεναγοί που θα εκπαιδεύονται σε αυτή την ειδικότητα θα είναι κυρίως και οι ίδιοι τυφλά και κωφά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου