Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

"Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν επιπλέον θέσεις προς πλήρωση"(από τους σε Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς)

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

 Κάλυψη κενών θέσεων μέσω του προγράμματος κινητικότητας

Η αξιοποίηση του προγράμματος κινητικότητας για την ενίσχυση του ρόλου και της αποστολής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών, αλλά και για την κάλυψη κενών θέσεων στην εκπαίδευση, επιτυγχάνεται με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση καλείται το προσωπικό του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΤΑΣ), του Ταμείου Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ), της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) και των Ειδικών Υπηρεσιών Δημοσίων Έργων και των Τμημάτων της Ειδικής Υπηρεσίας Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υποβάλει στη Διεύθυνση Διοικητικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αίτηση για τη μετάταξη ή μεταφορά του. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων προς πλήρωση είναι 347.
Με τον τρόπο αυτό, ενδυναμώνεται σημαντικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να σχεδιάζει και να υλοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια δράσης στο πεδίο της πολιτικής προστασίας. Βασικός στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού τόσο στην πρόληψη φυσικών καταστροφών όσο και στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από παρόμοια φαινόμενα.
Παράλληλα, με την ίδια Υπουργική Απόφαση, καλείται το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, να υποβάλει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση για τη μετάταξή του. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων προς πλήρωση είναι 233, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν επιπλέον θέσεις προς πλήρωση.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο αιτών καλείται να καθορίσει τη σειρά προτίμησης των φορέων όπου επιθυμεί να μεταταχθεί/μεταφερθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου