Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση στη Βουλή του Ν. Τσούκαλη και του Γ. Κυρίτση της ΔΗΜ.ΑΡ για τη διαγραφή ανέργων του ΟΑΕΔ επειδή συμμετέχουν στα "πεντάμηνα"


Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Νίκος Τσούκαλης και Γιώργος Κυρίτσης αναφορικά με τη μη έγκαιρη ενημέρωση των υποψηφίων για τα προγράμματα πεντάμηνη απασχόλησης του ΟΑΕΔ περί του όρου διαγραφής από τα μητρώα του Οργανισμού.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

"Στις 13 Δεκεμβρίου εκδόθηκε διευκρινιστική οδηγία από τον ΟΑΕΔ αναφορικά με τους επιτυχόντες του προγράμματος για 5μηνη απασχόληση με κοινωφελή εργασία. Σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, η οποία εκδόθηκε αφού είχε προκηρυχθεί το πρόγραμμα και ανακοινωθεί η λίστα με τους επιτυχόντες, όσοι άνεργοι δεν δέχονται την πεντάμηνη θέση εργασίας που τους προσφέρεται, διαγράφονται από τα μητρώα του χάνοντας την κάρτα ανεργίας, τον χρόνο ανεργίας αλλά και τυχόν επίδομα ανεργίας που μπορεί να λαμβάνουν.
Αντίστοιχα, εάν οι επιτυχόντες δεν προσκομίσουν τα δικαιολογητικά πρόσληψης στους φορείς εντός της προθεσμίας, ο ΟΑΕΔ προχωρά, με σχετική αναφορά, στη διαγραφή από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης αλλά και στη διαγραφή του από το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.
Δεδομένου ότι η διευκρίνιση του ΟΑΕΔ αφορά πολλούς επιτυχόντες οι οποίοι αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω πρόσκληση του ΟΑΕΔ χωρίς να γνωρίζουν το συγκεκριμένο όρο, κι ενώ πολλοί ήδη δεν έχουν αποδεχθεί τη θέση, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες της μη αποδοχής.
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Έχει ενημερωθεί για την απόφαση του ΟΑΕΔ; Προτίθεται να ζητήσει την ανάκλησή της, ή έστω την εφαρμογή της από την επόμενη προκήρυξη προγράμματος ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή και πλήρης ενημέρωση των πολιτών και να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα;»

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου