Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδες στις 13 Περιφέρειες της χώρας “ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ”


Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ

Ημερίδες στις 13 Περιφέρειες της χώρας

“ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ”

Οι πολίτες ενημερώνονται για τις δυνατότητες εκπαίδευσης και κατάρτισης

Με το χαρακτηριστικό τίτλο ‘’ To Υπουργείο Παιδείας κοντά στον Πολίτη’’ διοργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις - ημερίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν τα ειδικά προγράμματα και τις δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με στόχο την εκπαίδευση και την κατάρτιση εκείνων των πολιτών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους σε διάφορα αντικείμενα.
Με σχετική πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, εκπρόσωποι του Υπουργείου ενημερώνουν για αυτά τα προγράμματα τους πολίτες με εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η δεύτερη θα γίνει στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟΝ.
Εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες αξιοποίησης των έργων, των δράσεων και των προγραμμάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Οι ενημερωτικές αυτές εκδηλώσεις για τις δράσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν από κάθε Περιφέρεια συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου