Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η δράση των Κοινωνικών Λειτουργών Εν... Τάξη ξεκινάει τη Δευτέρα 16/12/2013




Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., στα πλαίσια της δράσης : «Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ , αλλά δε ρισκάρω» για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» της Πάτρας πιλοτική εφαρμογή της δράσης της εθελοντικής ομάδας: «Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν… Τάξη».
Στη φετινή δράση οι «Κοινωνικοί Λειτουργοί Εν… τάξη» συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Δ. Πατρέων την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δ. Πατρέων & το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας ( Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη), με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
Το σχολείο στο οποίο θα υλοποιείται η δράση κάθε φορά, θα «υιοθετείται», και η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην ασφαλή πλοήγηση όλων των μαθητών του στο Διαδίκτυο, με το σύνθημα :
«Σερφάρω ΜΕ ΜΕΤΡΟ, αλλά δε ρισκάρω» δίνοντας έμφαση στο ΜΕΤΡΟ.
Φέτος η ομάδα των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτάξη» πλαισιωμένη με 20 εθελοντές Κοινωνικούς Λειτουργούς (σπουδατές , απόφοιτους και τελειόφοιτους του ΑΤΕΙ ) σχεδίασε τη συγκεκριμένη δράση στοχεύοντας στο τρίπτυχο Δάσκαλοι – Μαθητές –Γονείς, ώστε να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη. Την ίδια μέρα που θα έχουν «υιοθετήσει» το σχολείο με στόχο την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών, παράλληλα με την ενημέρωση των μαθητών, θα γίνει ενημέρωση των δασκάλων και η δράση θα συνεχιστεί με την ενημέρωση στους γονείς των μαθητών.
Η ομάδα στοχεύει ώστε οι δάσκαλοι που θα παρακολουθήσουν την ενημέρωση να γίνουν πολλαπλασιαστές της ιδέας. Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων θα μοιραστεί έντυπο υλικό το οποίο δημιούργησαν οι εθελοντές και επιμελήθηκαν οι συντονιστές της ομάδας.
Οι εθελοντές εργάστηκαν μεθοδικά με ζήλο και συνέπεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Όσοι μετάσχουμε στη δράση: Φορείς, σχολεία, γονείς, εθελοντές , χορηγοί:
ΣΥΜΜΑΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου