Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/12/2013 ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΕ29

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

               Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκέμβρη επίσκεψη σύσσωμου σχεδόν του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση που είχε οργανώσει ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσαν τα μέλη για τα τρέχοντα και τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις για τα εργασιακά προβλήματα , τις προοπτικές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη χώρα μας και τις θέσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.
               Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν οι ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς αναπληρωτών συναδέλφων που προκύπτουν από τις προσλήψεις αποκλειστικά από προγράμματα ΕΣΠΑ και η αντίδραση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Επίσης στις επιπτώσεις από την συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ, που φαίνεται ότι ξεκινά με πολλά προβλήματα στην οργάνωση και στελέχωση και κίνδυνο αναστάτωσης στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και θέματα ωραρίου του ΕΒΠ ιδιαίτερα σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και σε ολοήμερα ειδικά σχολεία.
               Στην ενημέρωση που έγινε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν διεξοδικά σε οργανωτικά θέματα της Ομοσπονδίας και των περιφερειακών συλλόγων εν όψει και της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και στις δράσεις για προβολή του έργου μας μέσω εκδηλώσεων (5 Οκτώβρη, 3 Δεκέμβρη) και παρεμβάσεων στα ΜΜΕ.
               Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του κανονιστικού πλαισίου των ΕΔΕΑΥ και  της επικείμενης αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα τα προβλήματα όσον αφορά την αξιολόγηση του επιστημονικού έργου του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Αναφορά έγινε και στις ανακοινώσεις για κατάθεση νέου νόμου για την ειδική αγωγή και τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

               Η πρωτοβουλία του Δ.Σ. να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, μετά από τις επισκέψεις σε Λάρισα, Γιάννενα και Πάτρα, βρήκε θετική ανταπόκριση. Γι αυτό σχεδιάζεται η πραγματοποίηση παρόμοιων επισκέψεων, με την παράλληλη οργάνωση και Γεν. Συνελεύσεων, σε συνεργασία και με άλλους περιφερειακούς συλλόγους, όπως στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τα Ν. Ιονίου, την Αν. Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη. Στόχος είναι η άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους των συλλόγων, τους αιρετούς αλλά και τους συναδέλφους – μέλη, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινής δράσης για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων και των επερχόμενων εξελίξεων.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Αθήνα 16-12-2013
                                                                                                                                 
   
Θέμα: « Τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, την Πέμπτη 19/12/13, για τους Εργοθεραπευτές ΠΕ29»
 Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α κηρύσσει τρίωρη (11:00-14:00) στάση εργασίας,  την Πέμπτη 19-12-2013, για τους Εργοθεραπευτές ΠΕ29, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (Σ.Ε.Ε) - συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας- την Πέμπτη 19/12/13 στις 13:00.
  
Για το Δ.Σ
  
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Στ. Καρπενησιώτης                              Δ. Αρβανίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου