Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η 5η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Όσοι μπορούν να κάνουν κάτι, το κάνουν.
Όσοι μπορούν να κάνουν περισσότερα, γίνονται εθελοντές!!
Αυτή η αγνώστου προέλευσης παροιμία έρχεται να συναντήσει την ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως την ζούμε από την αρχή της νέας δεκαετίας: Όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του, θα δει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. και ευτυχώς, όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν και οι άνθρωποι που θυσιάζουν λίγο ή περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσουν, χωρίς ανταλλάγματα. Οι εθελοντές μπορεί να μην πληρώνονται με χρήματα, αλλά η αμοιβή τους μετριέται με το πιο δυνατό νόμισμα του κόσμου. Η αμοιβή τους δεν είναι ούτε ευρώ, ούτε δολάρια.
Ο εθελοντισμός πληρώνεται με χαμόγελα, γεννημένα από την ευγνωμοσύνη και την αισιοδοξία όσων χαίρονται τις «υπηρεσίες» τους.
Ηλικιωμένοι άνθρωποι μένουν μόνοι, με αποδεκατισμένες συντάξεις και χωρίς παρέα ή περίθαλψη. Άρρωστα παιδιά αναζητούν κάποιον να τους παράσχει φροντίδα, καθώς οι δικοί τους γονείς αδυνατούν. Άστεγοι και άποροι συμπολίτες μας ψάχνουν στον κάδο της γωνίας για απομεινάρια από λουκούλλεια γεύματα άλλων.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένας εθελοντής για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.
Για κάθε εθελοντή που λέει την ιστορία του και μοιράζεται την εμπειρία του εθελοντισμού με τον κόσμο, όμως, υπάρχουν σίγουρα δεκάδες ακόμη που θα εμπνευστούν και θα σκεφτούν το αυτονόητο, που όμως ως τώρα τους διέφευγε: Πως ο καθένας μας μπορεί να δώσει λίγο από τον εαυτό του σε κάποιον άλλο, έστω κι αν αυτό είναι λίγα λεπτά της μέρας του για έναν γείτονα.
 

Η 5η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
  
Μέρα που είναι αύριο ας σκεφτούμε όλοι όσοι έχουμε χρόνο να διαθέσουμε, να τον διαθέσουμε παίρνοντας μέρος σε μία δράση εθελοντική. 

 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ τάξη 

 https://www.facebook.com/KoinonikoiLeitourgoiEnTaxe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου