Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Σύνταγμα από το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

 Το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar πραγματοποιείται την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 από το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ». Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του σταθμού ΜΕΤΡΟ «Σύνταγμα» από τις 9:00 μέχρι τις 20:00. Τα έσοδά του θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» για τη στήριξη του έργου του.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα με μεράκι και καλαισθησία από τους νέους του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στα Εργαστήρια Κατάρτισης, όπως και αντικείμενα που έχουν ευγενικά προσφερθεί από δωρητές που στηρίζουν το έργο του Ιδρύματος. Επίσης, θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικό πρόγραμμα από τους νέους του Ιδρύματος στις 12:00, και από την χορωδία του μουσικού σχολείου Ιλίου στις 15:00.
Με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών λειτουργίας του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», η διακεκριμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ντόλυ Μπουκογιάννη, δημιούργησε αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος, ένα βραχιόλι από ασήμι 925ο και μαργαριτάρι γλυκού νερού Πηγή έμπνευσής ήταν το φύλλο κισσού, όπως χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα και τη βυζαντινή καλλιγραφία. Το γράμμα «Θ» απεικονίζεται σαν μία καρδιά, σύμβολο της ζωής και της αγάπης.
Από την ίδρυσή του το 1963, το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά και νέους ηλικίας 2,5 έως 30 ετών περιλαμβάνοντας την ειδική αγωγή, την εκπαίδευση, την ειδική επαγγελματική κατάρτιση και την προώθηση στην απασχόληση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων αυτών. Από την αρχή της λειτουργίας του πάνω από 5.000 άτομα με Ιδιαίτερες Ικανότητες’ έχουν επωφεληθεί από πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά έχουν συμβάλλει τα τελευταία χρόνια, στην πρόσληψη από εταιρείες και φορείς, 184 ατόμων με Νοητική Υστέρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου