Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λόγοι δημοσίου συμφέροντος …





Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθήνα, 11-12-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 107
Λόγοι δημοσίου συμφέροντος …
Στις 10 Δεκεμβρίου, λάβαμε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα:
Αφορά στην απόρριψη από το Διοικητικό Εφετείο ΟΛΩΝ των αιτήσεων αναστολών, που έκαναν οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς επιμέρους έρευνα της βασιμότητας κάθε περίπτωσης, με γενική αιτιολόγηση οτι:
α) Υφίστανται …«λόγοι δημοσίου συμφέροντος» για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και
β) Η βλάβη που υφιστάμεθα «είναι μόνον οικονομική» και μπορεί να «…επανορθωθεί, εάν κερδίσουμε την αίτηση ακύρωσης» …!!
Με την επιφύλαξη της ανάγνωσης του πλήρους αιτιολογικού της Απόφασης, όταν αυτή «καθαρογραφεί», πρέπει άμεσα να επαναπροσδιορίσουμε κάποιους πρωταρχικούς «ορισμούς» που είχαν παρεξηγηθεί τα τελευταία χρόνια…
ΔΗΜΟΣΙΟ είναι: Το «έπαθλο» που λαμβάνει όποιο κόμμα έρθει πρώτο στην κούρσα των εκλογών. Είναι το «γωνιακό οικόπεδο» που κάποτε λεγόταν «Χώρα». Το θησαυροφυλάκειο που κάποτε λεγόταν «Εθνικό». Είναι «αυτό» που χρησιμοποιεί η εκάστοτε Κυβέρνηση για να βολέψει τα «δικά της παιδιά». «Αυτό» που συνάπτει λεόντειες συμβάσεις με τα «διαπλεκόμενα». Είναι το «κοινό» με την έννοια της «μεταχειρίσεως» προς ικανοποίηση ανελαστικών ανθρωπίνων αναγκών, όπως π.χ. οι «δημόσιες τουαλέτες» ή κάποιες κυρίες, που παλαιότερα τις έλεγαν και «κοινές»: όλοι τις χρησιμοποιούν, αλλά κανένας δε νοιάζεται.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι: Να απολύονται όσοι έχουν προσληφθεί με Νόμους, με Επετηρίδα ή με ΑΣΕΠ, και να διορίζονται χωρίς διαδικασίες άλλοι. Να προσλαμβάνεις στην ΕΡΤ τη φιλενάδα σου με 3.000 ευρώ το μήνα, μετά να μιλάς για διαφθορά και να απολύεις τους εργαζομένους των 800 ευρώ. Να παραγγέλνεις «χαριτωμένα» υποβρύχια που ολίγον …«γέρνουν». Να μην είσαι ακατάδεκτος όταν σου προσφέρουν κάποιο δωράκι. Να κυκλοφορείς με ένα «στικάκι» στην τσέπη, αλλά να στέλνεις τους ράμπο της εφορίας να πιάσουν τη μανάβισσα στη λαϊκή. Να λεηλατείς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και μετά να περικόπτεις τις παροχές τους, επειδή «δεν είναι βιώσιμα». Να πετάς όλα τα «βαρίδια» που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι «παραγωγικά»: την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ασφάλεια, τις Υποδομές. Να απεμπολείς τον έλεγχο του Νερού, της Ενέργειας, των Επικοινωνιών.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι να δανείζεται ο Ελληνικός Λαός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα χρήματα να δίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, αλλά το Δημόσιο να μην λαμβάνει τις ανάλογες «μετοχές» (διότι υπάρχει «κίνδυνος κρατικού ελέγχου» τους), μετά, το Δημόσιο να ξεπουλάει την περιουσία του στις Τράπεζες (βλέπε 20 Υπουργεία, μεταξύ των οποίων και το Υπουργείο Παιδείας), να ενοικιάζει κατόπιν τα κτήρια από τις Τράπεζες για τα επόμενα 20 χρόνια και μετά, να έχει πληρώσει νοίκια, να έχει χάσει τα ακίνητα και να χρωστάει και τα δάνεια (της ανακεφαλαιοποίησης των …ιδιωτικών τραπεζών) στην Ε.Κ.Τ.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι να βάζεις το «Δημόσιο» να δανείζεται, να σπαταλάς το προϊόν του δανείου μετακυλώντας τις υποχρεώσεις στις επόμενες γενιές, μετά να «καταγγέλλεις» τη χώρα ως «διεφθαρμένη», «ΜΑΖΙ τα φάγαμε» αλλά τώρα θα πληρώστε ΕΣΕΙΣ, κι αφού δεν έχετε να πληρώστε ξεπουλάμε τα «ασημικά» κοψοχρονιάς, χωρίς να ξεχρεώνετε και ΠΑΝΤΑ θα χρωστάτε, για το …«δημόσιο συμφέρον».
Δημόσιο συμφέρον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το συμφέρον των πολιτών, όπως έχει παρεξηγηθεί από κάποιους. Επομένως, η «βλάβη» των μαθητών (που ΔΕΝ θα διδάσκονται μαθήματα) και των καθηγητών (που είναι σε διαθεσιμότητα), είναι «ατομική» και όχι «δημόσια», ενώ ταυτόχρονα ωφελείται το «Δημόσιο», που καταβάλει μόνο το …75% του μισθού τους στους εκπαιδευτικούς (αρκεί μόνο να μην …διδάσκουν !), γλυτώνει όμως το υπόλοιπο …25%. Τόσο όφελος, που θα έπρεπε να γενικευτεί σε ΟΛΗ την Εκπαίδευση !
Πολίτες νοούνται μόνο οι «οικονομικά ενεργοί» υπήκοοι και αυτοί, ΜΟΝΟ όσον αφορά στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Οποιαδήποτε «δημόσια» παροχή προς αυτούς, βλάπτει το Δημόσιο Συμφέρον. Οι οικονομικά «ανενεργοί» (παιδιά, γέροντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές) δεν ωφελούν σε τίποτε και βλάπτουν το Δημόσιο Συμφέρον.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αποτελούν είδος «άκρως βλαπτικόν» για το Δημόσιο συμφέρον και πρέπει να «εξαφανιστούν» πάραυτα. Το Δημόσιο πρέπει να πάψει να είναι «ΠΑΡΟΧΟΣ» και θα γίνει «ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ Υπηρεσιών», ξεκινώντας από την Υγεία…
Στο κάτω – κάτω της γραφής, η βλάβη σας …«είναι μόνον οικονομική…» και … «μπορεί να επανορθωθεί, εάν κερδίστε τα δικαστήρια» …

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Να τους θίξουμε το «δημόσιο» συμφέρον ΤΟΥΣ ;
Να τους κάνουμε την «ανεπανόρθωτη βλάβη» που τους αρμόζει ;

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου