Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΙΟ στη … ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ




Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 13-12-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 108
ΑΡΙΣΤΕΙΟ στη … ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει από το 2010 τη δράση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση». Στόχος της δράσης, είναι «…η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, …για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας, …σε ένα σχολείο που επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση, …καθώς και σε μηχανισμούς συνεχούς ανατροφοδότησης και υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών».
Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα…
Για τη σχολική χρονιά 2012-13 υποβλήθηκαν συνολικά 1035 συμμετοχές έργων εκπαιδευτικών, από τις οποίες οι 521 συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 300 βαθμούς.
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα "JACQELINE DE ROMILLY" του Υπουργείου Παιδείας η "σεμνή τελετή" της απονομής των Βραβείων.
Μεταξύ των εκπαιδευτικών που βραβεύτηκαν ήταν και επτά (7) συνάδελφοι που σήμερα τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ακόμη έξι (6) συνάδελφοι, μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των συμμετοχών, βγήκαν και αυτοί σε διαθεσιμότητα !!
Με το νόμο 4172/2013, οι εκπαιδευτικοί που βραβεύτηκαν τώρα, οδηγήθηκαν σε οκτάμηνη διαθεσιμότητα και μέσω αυτής στην οριστική απόλυση. Χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς κανένα κριτήριο, ως πρόβατα επί σφαγήν στον βωμό που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές των «απόλυτων αριθμών».
Συνακόλουθα, ένας σημαντικός αριθμός σχολείων της Τ.Ε.Ε. διαγράφτηκε από τον χάρτη της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ενώ τα υπόλοιπα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης καθηγητών κυρίως από τις καταργημένες ειδικότητες.
Αυτοί, λοιπόν, οι «περιττοί» (κατά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου) εκπαιδευτικοί, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ανάμεσα στους βραβευμένους και ταυτόχρονα στον προθάλαμο της απόλυσης. Παρά την υλική και συναισθηματική εξαθλίωση που βιώνουν, είχαν το σθένος να σταθούν στην τελετή βράβευσης, ΟΡΘΙΟΙ, με καθαρό λόγο και αστραφτερή ματιά για να αποδείξουν ότι παραμένουν ζωντανοί αγωνιστές και διεκδικητές των ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ.
ΟΡΘΙΟΙ, απέναντι σε μια εξουσία που δεν δίστασε ούτε λεπτό να τους κατασυκοφαντεί και στη συνέχεια να ψεύδεται ασύστολα ενώπιον των τηλεθεατών, ότι δήθεν … «απορροφήθηκαν οι 1300» από τους 1992 καθηγητές σε διαθεσιμότητα.
Ο Υπουργός Παιδείας, που (κατά το πρόγραμμα) θα παρέδιδε τα Αριστεία, διάλεξε να είναι απών από την τελετή Βράβευσης …
Καλύτερα βέβαια να ήταν γενικώς ΑΠΩΝ από το Υπουργείο Παιδείας ! Η παρουσία του στο Υπουργείο έχει συνδεθεί με τις πιο «μαύρες μέρες» της Παιδείας στην Ελλάδα …
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στις ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Αν είσαι πρωτοπόρος και διακρίνεσαι μπορεί (εντελώς «αξιοκρατικά») να λάβεις μαζί με το Αριστείο και την Απόλυσή σου !
ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιτυχία του ΣΧΟΛΕΙΟ σου: Αν η Ειδικότητα που διδάσκεις είναι πολύ δημοφιλής, την επιλέγουν οι περισσότεροι μαθητές, που μετά την αποφοίτησή τους έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας, καλές επαγγελματικές προοπτικές και απολαβές, μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιος ΙΕΚάρχης να καταργήσει την Ειδικότητα από το Δημόσιο Σχολείο για να έχει το μονοπώλιο !
Κατόπιν αυτών,
Α Π Ο Ν Ε Μ Ο Υ Μ Ε
και εμείς με τη σειρά μας  στον Υπουργό Παιδείας
Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ι Ο
Για την καθοριστική του συμβολή στη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ των Εκπαιδευτικών και στη ΔΙΑΛΥΣΗ της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και για τις «πρωτοπόρες μεθόδους» και τις «βέλτιστες πρακτικές» που χρησιμοποίησε για να πετύχει τους σκοπούς του.
Το παρόν «Αριστείο» ευχόμαστε να τον οδηγήσει σύντομα και στην …ΑΠΟΛΥΣΗ (του Ιδίου, των «αρμοδίων» Συμβούλων και των Πολιτικών του για την Παιδεία !
Το σθένος και η αγωνιστικότητα της οικογένειας των εκπαιδευτικών παραμένουν ΣΤΙΒΑΡΑ, γιατί έχουμε το Δίκαιο και την Αλήθεια με το μέρος μας.

Θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ μέχρι τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ και του τελευταίου εκπαιδευτικού.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου