Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

"Εντολή Υπουργού για έλεγχο περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων". (Με κάτι λίστες τι γίνεται;)

Τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ, ζήτησε σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευά Νομικό.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση εκείνων των υπαλλήλων που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις και συμπεριφορές ή υπάρχουν ενδείξεις απόκτησης πόρων που δεν δικαιολογούνται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
Με αφορμή το συγκεκριμένο έλεγχο που θα διενεργήσει το ΣΕΕΔΔ, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο έλεγχος θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση. Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου