Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"Η συγκυβέρνηση στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας το Ειδικό επιστημονικό προσωπικό και της εγκατάλειψης τους μαθητές με ειδικές ανάγκες."




Σύλλογος Π.Ε Χίου "Ο Αδαμάντιος Κοραής"

Ανοιχτή Επιστολή


Θέμα: Η συγκυβέρνηση στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας το Ειδικό επιστημονικό προσωπικό και της εγκατάλειψης τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.


Κύριε Υπουργέ,


Το ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου βρίσκονται στον τέταρτο μήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Οι δάσκαλοι και το προσωπικό δίνουν καθημερινά ένα κομμάτι της ζωής τους για να προσφέρουν στον Άνθρωπο! Έναν Άνθρωπο που η πολιτεία θυμάται μόνο στα λόγια και με αφορμή την 3η Δεκέμβρη θα πει τις γνωστές κούφιες διακηρύξεις, που η ουσία τους αναδεικνύει καθημερινά τον Καιάδα, που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Στοχευόμενα επιχειρείται το κλείσιμο του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου ή η παράδοση του στην ιδιωτική πρωτοβουλία που λυμαίνεται ήδη το χώρο ή δημιουργία αποθηκών ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τέσσερις μήνες παραμένουν χωρίς ψυχολόγο φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό όταν οι ανάγκες λόγο της φύσης των προβλημάτων των παιδιών είναι μεγάλες και οξυμένες.

Κρατάτε τους ειδικούς επιστήμονες στην ανεργία υποβαθμίζεται την λειτουργία του σχολείου και νηπιαγωγείου οδηγείτε τους γονείς σε απόγνωση μεσούσης της οικονομικής κρίσης αναγκάζοντας τους να περιορίζουν ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη διαβίωση τους για να επιβιώσουν τα παιδιά τους.

Διεκδικούμε την μόνιμη πρόσληψη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.



Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας



Αμπαζής Γιώργος                                Τσίγκος Στέφανος


alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου