Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"Εν εξελίξει έρευνα του Σ.Ε.Δ.Δ για 2.000 εκπαιδευτικούς που εμφανίζονται με μηδενικό ωράριο διδασκαλίας"...Το δημοσίευμα της ημέρας για το αγαπημένο θέμα των Μ.Μ.Ε: "ΟΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ"


Σε απολύσεις και ποινικές διώξεις οδηγεί το σαφάρι που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον εντοπισμό υπαλλήλων, που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά. Αλλοίωση στη βαθμολογία του απολυτηρίου λυκείου, ανύπαρκτοι τίτλοι σπουδών και μεταπτυχιακά, ψεύτικες άδειες οδήγησης και ψευδή πιστοποιητικά ξένων γλωσσών είναι μερικά από τα ευρήματα των ελέγχων.
 
Τον δρόμο εξόδου από το Δημόσιο αναμένεται να πάρει το 10% των δημοτικών αστυνομικών, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελέγχου για πλαστά δικαιολογητικά βάσει και της απόφασης του υπουργείου να γίνουν σε πρώτη φάση φύλλο και φτερό οι φάκελοι όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα. Στο ποσοστό αυτό αναφέρθηκε χθες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου (μιλώντας στο Mega), αποκαλύπτοντας πως ήδη απολύθηκαν τρεις δημοτικοί αστυνομικοί. Πρόκειται για υπαλλήλους που απασχολούνταν στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Ρόδου και οι οποίοι αποχώρησαν από το Δημόσιο έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση. Το συνηθέστερο κόλπο που εντοπίζουν οι έλεγχοι είναι η πλαστογράφηση της βαθμολογίας του τίτλου σπουδών. Για παράδειγμα, αναφερόταν πως υπάλληλοι διορίστηκαν προσκομίζοντας απολυτήριο λυκείου με βαθμό 17, ενώ στην πραγματικότητα είχαν αποφοιτήσει με βαθμό 11. Με τον τρόπο αυτό στέρησαν τη θέση από κάποιον άλλο υποψήφιο. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους έλληνες πολίτες», τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, παραπέμποντας στην απόφαση να μπει τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία.
 
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και για 2.000 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν μηδενικό ωράριο διδασκαλίας τα τελευταία έτη. Οι ελεγκτές συνεχίζουν εξάλλου και το κυνήγι των κοπανατζήδων σε όλους τους φορείς του Δημοσίου. «Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια», σημείωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Υπό το πρίσμα αυτό χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων και την επιτάχυνση εξέτασης των υποθέσεων επίορκων. Η κ. Χριστοφιλοπούλου τάχθηκε επίσης υπέρ της διενέργειας και τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων σε δημόσιες υπηρεσίες ανεξάρτητα από εκείνους που αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων - όπως για παράδειγμα οι δημοτικοί αστυνομικοί.
 
Με διευκρινιστική ανακοίνωσή του πάντως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει πως οι 1.862 υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2012 και μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, δεν θα επηρεαστούν από τις νέες διαδικασίες. Θετική έναντι της πρότασης για διαδημοτικές μετακινήσεις υπαλλήλων εμφανίστηκε στο μεταξύ χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ), το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη. Η Ομοσπονδία τόνισε και την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας των δήμων, βάσει των οποίων θα αποτυπωθούν οι ανάγκες και οι ελλείψεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου