Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

"Εξετάζεται επιστράτευση για να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία"----(Σ.Σ: Ας απεργούσαν, οι εκπαιδευτικοί, τον Αύγουστο...)



Της Νίκης Ζορμπά

Με απεργία ενδέχεται να γίνει ο αγιασμός στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου καθώς η ΟΛΜΕ εισηγείται απεργία διαρκείας αποκρούοντας τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού.

Κ. Γκιουλέκας: Υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις

"Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί προαναγγέλουν κινητοποιήσεις πριν δουν τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση για το καλό των παιδιών και ενώ εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί το κρίσιμο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο" δήλωσε  ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο υφυπουργός Παιδείας, διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα γίνει καμία άλλη μετακίνηση μετά τις 23 Σεπτεμβρίου καθώς και ότι γίνεται προσπάθεια ώστε όσοι είναι σε διαθεσιμότητα, να οδηγηθούν μέσω κινητικότητας σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. ( ΒΗΜΑ fm)

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι γίνεται "τιτάνια προσπάθεια για να μην υπάρξουν πολλά προβλήματα". Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει ότι η στάση ορισμένων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών προκαλεί ερωτήματα για τα κίνητρά τους.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του Συνδικαλιστικού τους οργάνου, πάντως, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις μετατάξεις κρίθηκε άκρως ικανοποιητική για το υπουργείο Παιδείας το οποίο θεωρεί ότι κατήγαγε σημαντική νίκη έναντι της ΟΛΜΕ. Κατατέθηκαν 5.750 αιτήσεις ενδιαφέροντος για τις 4.600 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα μεταταγούν αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου.

Αποφασίζουν για απεργία οι ΕΛΜΕ

Στο μεταξύ, με απεργία διαρκείας απειλεί η ΟΛΜΕ το υπουργείο , η οριστική απόφαση ωστόσο για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα ληφθούν από τις ΕΛΜΕ, οι οποίες συνεδριάζουν την Τρίτη, 27 Αυγούστου.

Η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κι θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 11 Σεπτέμβρη, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρατεύσει εκ νέου τους εκπαιδευτικούς. ( Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης είχαν επιστρατευτεί λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων έχοντας κηρύξει απεργία για τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων).

Η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο πηγές του Μαξίμου εκτιμούν ότι ακόμη κι αν χρειαστεί η επίταξη των Καθηγητών, δεν θα δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα δεδομένου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως η κοινωνία έχει εξουθενωθεί και απορρίπτει αυτές τις συνδικαλιστικές πρακτικές.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου