Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε




Αθήνα 30/8/2013
 Αρ. Πρωτ. 86

Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο 
2. Τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Κεδίκογλου Συμεών
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκ/κών Π.Ε.
           Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ  : Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων των  εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.
        Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη συνάντηση της 28ης Αυγούστου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν και η άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.  έτσι ώστε και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους αλλά και να μην υφίστανται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους απίστευτη οικονομική επιβάρυνση και ψυχική και φυσική ταλαιπωρία. Τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης συνεδρίασης του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. σχετικά με τις αποσπάσεις, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και το ότι δεν έχει γίνει είναι, σαφέστατα, αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου κι όχι των εκπαιδευτικών.
          Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας δε δίνει την, απαιτούμενη, συνολική λύση στο ζήτημα και δε διασφαλίζει τη στελέχωση των σχολικών μονάδων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού μεγάλο μέρος των αποσπάσεων είναι άγνωστο πότε και αν θα πραγματοποιηθεί.
          Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης, αφού και η διαδικασία των μετατάξεων, που επικαλείται στο σχετικό έγγραφο, έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα θα πρέπει, η προθεσμία που έχει δοθεί για την ανάληψη υπηρεσίας  να ισχύσει για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
    Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                 Κικινής Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου