Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Χωρίς επαρκείς και κατάλληλους χώρους η νέα έδρα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ....ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΗΠΕΙΡΟΥ




                                                                      




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

                                   

Αμάλθειας 12, 45500 Ιωάννινα

e-mail: seepea.ipeirou@yahoo.gr

Μπίκα Χαρά: 6942718549
Στεργιούλης Ιωάννης: 6974064877
 
Ιωάννινα 28/08/2013

Αρ. Πρωτ.: 46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, δια του Δ.Σ., ενημερώνει τους πολίτες των Ιωαννίνων ότι, όπως όλα δείχνουν, το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ιωαννίνων (Περιφερειακό Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. για την Ήπειρο) θα μεταστεγαστεί σε άλλο χώρο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις ανάγκες του (σχολικός χώρος με ανεπαρκή και ακατάλληλα γραφεία) και αποτελεί εκ νέου υποβάθμιση, εφόσον επί επτά έτη στεγαζόταν σε ανάλογο χώρο και δεν έχει συμπληρώσει τα τέσσερα που βρίσκεται στο υπάρχον κτίριο. Το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. αποτελεί  μία ψυχοκοινωνική υπηρεσία με εκπαιδευτικό προσανατολισμό και χρειάζεται το ελάχιστο των συνθηκών για να λειτουργήσει ικανοποιητικά (δηλ. αυτονομία, διασφάλιση συνθηκών απορρήτου, ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον). Οι συμπολίτες μας, που έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, γνωρίζουν την αλήθεια των όσων γράφονται. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, για τη μετακίνηση της υπηρεσίας το 2009 η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει την ευθύνη των λειτουργικών εξόδων για το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., δαπάνησε αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα πεταχτούν, εφόσον θα χρειαστεί να επανέλθει το κτίριο στην πρότερη κατάσταση και όχι μόνο.  


Η Αντιδήμαρχος κυρία Τσίλη, ανακοίνωσε πρόσφατα στα τηλεοπτικά μέσα ότι, το 9ο Λύκειο θα μεταφερθεί στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (Αμαλθείας 12), προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στενότητας χώρου που αντιμετωπίζει. Κανείς, ωστόσο, από όσους έχουν εμπλακεί έως σήμερα στη διαδικασία συζητήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έλαβε υπόψη του τις αποδεδειγμένες ανάγκες του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και το γεγονός ότι εξυπηρετεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Νομού Ιωαννίνων.


Επανειλημμένα έχουν κατατεθεί γραπτά και προφορικά οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την έλλειψη χώρων για την υπηρεσία, αλλά όλα δείχνουν ότι καμία σημασία αυτό δεν έχει. Τίθεται συνεχώς το εξής αποπροσανατολιστικό δίλλημα: ή το σχολείο θα λειτουργήσει ή το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.. Πίσω από το δίλλημα φωλιάζει η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτή την υπηρεσία, η λανθασμένη ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της. Και κατά πως φαίνεται το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. έρχεται δεύτερο. Και φυσικά οι εκατοντάδες οικογένειες του Νομού Ιωαννίνων, που εξυπηρετούνται από αυτή την υπηρεσία καθημερινά, οι μαθητές που αξιολογούνται και παρακολουθούνται δεν χρήζουν ίσης αντιμετώπισης.


Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, ως οφείλουμε, ότι η απουσία επαρκών και κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα αποτελέσει ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ανταπόκρισή του για την κάλυψη των αναγκών τους. Η υποστελέχωση, για την οποία αγωνιζόμαστε από πέρυσι, είναι το πρώτο.

          
 Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την κακή μεταχείριση αυτής της υπηρεσίας, που ενώ θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη μέριμνα των υπευθύνων, που ενώ θα έπρεπε να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στελεχωθεί περαιτέρω, έτσι ώστε να γίνονται στο χώρο οι ακριβοπληρωμένες θεραπείες των μαθητών, για μία ακόμη φορά δείχνουν ότι, επιδερμικά ενδιαφέρονται, ενώ πολύ συχνά τελευταία αντιπαραθέτουν απόψεις και σχόλια, των οποίων γινόμαστε αποδέκτες, που κάθε άλλο παρά τιμητικά για τους ίδιους είναι.


Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, για τις εξελίξεις και   την ακρίβεια των γεγονότων, έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι, για την αδυναμία εξυπηρέτησής τους έτσι όπως την δικαιούνται, οι τελευταίοι που θα φταίνε θα είναι το προσωπικό της υπηρεσίας. Άλλωστε οι πολιτικοί συχνά χρεώνουν στο προσωπικό το χρόνο αναμονής των οικογενειών, που κατά πως φαίνεται μόνο δική τους ευθύνη δεν είναι.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΜΠΙΚΑ ΧΑΡΑ                                                            ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου