Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Καταγγελία θέσεων του Π.Ε.Σ.Ε.Α.» από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αμάλθειας 12-45500 Ιωάννινα
Μπίκα Χαρά-6942718549
Στεργιούλης Ιωάννης-6974064877
Ιωάννινα 27/08/2013
                                                                                                                             Αρ. Πρωτ.: 45
ΠΡΟΣ

  1. Τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ
  2. Την Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
  3. ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου
  4.  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
  5. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  ΣΤΕΛΛΑ
  6. Π.Ε.Σ.Ε.Α

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία θέσεων του Π.Ε.Σ.Ε.Α.»


Ο Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, δια του Δ.Σ., εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Π.Ε.Σ.Ε.Α. («Οι θέσεις του Π.Ε.Σ.Ε.Α. που αφορούν τροποποιήσεις για θέματα ειδικής αγωγής στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για το Λύκειο», αρ. πρωτ.: 56- 20/08/2013) για το ΠΥΣΣΕΠ Ηπείρου.

Στο έγγραφο αυτό επιχειρείται, για δεύτερη φορά – η προηγούμενη καταγράφεται στη τελευταία έκθεση πεπραγμένων του ιδίου συλλόγου - η κατασυκοφάντηση του τρόπου λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού προβαίνοντας σε κρίσεις, εξαγωγή αόριστων συμπερασμάτων, χρήση υβριστικών σχολίων και χαρακτηρισμών που προσβάλουν και θίγουν όλους τους κλάδους του Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π.

Στο εν λόγω έγγραφο δε, οι υπογράφοντες γίνονται πιο διεισδυτικοί αναφέροντας συγκεκριμένο ανακριβές παράδειγμα, από τη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ηπείρου.


ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ ΣΥΣΣΩΜΟΙ

ü  Με ποιο τρόπο άντλησε τις πληροφορίες του ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. από την απόρρητη διεξαχθείσα συνομιλία; Με ποιο τρόπο απέσπασε ένα μικρό μέρος των πεπραγμένων, το παραποίησε και το γενίκευσε; Μήπως αυτή η ενέργεια αποτελεί, για όποιον τη διέπραξε, πειθαρχικό παράπτωμα;

ü  Γιατί ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. παραπλανά τους αναγνώστες των κειμένων του με ανακριβή στοιχεία, εφόσον ο καθένας έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στον πίνακα που διαμορφώθηκε και αφορούσε την επιλογή αναπληρωτή προϊσταμένου, -μένης στο ΚΕΔΔΥ του Νομού Άρτας στην Περιφερειακή Δ/νση Α΄ και Β’ Εκπαίδευσης Ηπείρου;

ü  Αν είναι έτσι, όπως αναφέρεται από τον Π.Ε.Σ.Ε.Α., γιατί η ενδιαφερόμενη δεν προέβη στις όποιες νόμιμες ενέργειες;

ü  Γιατί ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. μιλάει για δόλο και ρουσφέτια;

ü  Γιατί προσβάλλει και διασύρει ανθρώπους και επιστήμονες;

ü  Ως επιστημονικός σύλλογος, στους χαλεπούς καιρούς της περιζήτητης θετικής ενέργειας και δύναμης, γιατί εμμένει στο διωγμό του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.;

Τα μέλη του συλλόγου μας διαπιστώνουν ότι, όσοι εκπροσωπούν τον Π.Ε.Σ.Ε.Α. έχουν, προ καιρού, ξεπεράσει κάθε όριο, παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ανήθικες και μη σύννομες ενέργειες.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ


Το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Ε.Α να ανακαλέσει, εντός πέντε ημερών, όλα όσα αναφέρονται στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ηπείρου, και, όλα όσα αφορούν τη νομιμότητα της λειτουργίας των υπηρεσιακών μας συμβουλίων.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ την προσοχή στον Π.Ε.Σ.Ε.Α. ότι, στο εγγύς μέλλον θα παραμερίσουμε την ανωτερότητα, τον επαγγελματισμό και την επιστημοσύνη, υποχρεούμενοι να προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπιστία των κλάδων μας. Θα καταγράφουμε και θα δίδουμε στη δημοσιότητα όλα όσα σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν εναντίον μας (έχοντας ήδη αρκετές αποδείξεις).

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό ότι, δεν έχουμε μέχρι σήμερα να παραθέσουμε καμία συναδελφική εκδήλωση από μέρους του Π.Ε.Σ.Ε.Α.,  αλλά ύπουλα και ανήθικα χτυπήματα, τρικλοποδιές και απειλές.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ όλους ότι, εφεξής δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε την παραμικρή επίδειξη ισχύος, δύναμης και ψευτομαγκιάς. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου