ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ 9,84 ΚΑΙ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Στόχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, η κινητικότητα να καταστεί ένας μόνιμος μηχανισμός αξιοποίησης των υπαλλήλων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε κενά ή πλεονάσματα σε θέσεις να αντιστοιχίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής υπάρχουν ελλείψεις, κυρίως εκεί όπου ο πολίτης χτυπά την πόρτα. Αντίθετα, δεν υπήρχαν ελλείψεις σε ωραία γραφεία, όπου πολλές φορές δεν χτυπούσαν και κάρτα» τόνισε.
«Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις καθώς υπάρχει λανθασμένη εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι όσοι ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θα χάσουν τις θέσεις τους. Από τις 600 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, μόνο οι 25 χιλιάδες θα μπουν στην κινητικότητα και, από αυτούς, ελάχιστοι δεν θα επανατοποθετηθούν.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Αναφερόμενη στο θέμα της παράτασης που θα ζητήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από την τρόικα, διευκρίνισε ότι θα αφορά στον στόχο του Δεκεμβρίου και όχι του Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα εκπληρωθεί. «Έχουμε πετύχει πολλά αλλά δεν μπορούμε να πάμε γρήγορα, αν θέλουμε να πάμε ποιοτικά και όχι γενικώς και αορίστως» τόνισε χαρακτηριστικά. Στόχος μας , είναι να καταλάβει η τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει το θεσμό της κινητικότητας και δεν θέλει, μέσω αυτής, να απολύει κόσμο χωρίς καμία αξιολόγηση» σημείωσε.
ΟΤΑ
Αναφερόμενη στους ΟΤΑ, τάχθηκε υπέρ μιας ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, «δηλαδή η αυτοδιοίκηση αξιολογώντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες των δήμων να δει που είναι τα κενά και που είναι τα πλεονάσματα και να τα αντιστοιχήσει με τη βοήθεια και των εργαλείων αξιολόγησης. Στόχος, δηλαδή, είναι η κινητικότητα να αφορά από δήμους όπου πλεονάζει μια κατηγορία προσωπικού, σε άλλους δήμους, όπου υπάρχουν αντίστοιχα κενά».
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις θα αφορούν, ενδεχομένως, σε κάποιες επιχειρήσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του δημοσίου και δεν έχουν σχέση με την κινητικότητα, η οποία αναφέρεται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
«Είναι σημαντικό να μπορούν να συνεργαστούν, χωρίς να ταυτίζονται, κόμματα που είναι ιστορικά αντίπαλα, με στόχο το εθνικό συμφέρον. Επιπλέον, οι δραματικές διεθνείς εξελίξεις αναδεικνύουν και πάλι τον ρόλο της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα. Οι μέρες είναι δύσκολες, κρίνονται πολλά στην Ευρώπη και στον κόσμο, η Ελλάδα θα αντέξει και η κυβέρνηση θα αντέξει για το καλό της Ελλάδας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου