Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προσωρινή δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας


Με προσωρινή διαταγή το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ύπαρξη ανεπανόρθωτης βλάβης των σχολικών φυλάκων, ενώ παράλληλα πιθανολογεί τη βασιμότητα της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων κατά της διαθεσιμότητας

Ανεπανόρθωτη βλάβη αναγνώρισε το Πρωτοδικείο Αθηνών στους σχολικές φύλακες  που είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για τον καθορισμό της ετυμηγορίας του νέου δικαστηρίου που θα γίνει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου ο διηγόρος  που ανέλαβε την υπόθεση των σχολικών φυλάκων των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου με τις δύο παραπάνω αποφάσεις οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες (και μόνον αυτοί) εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, τους καταβάλλονται δε πλήρεις αποδοχές. Οι αποφάσεις αυτές ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.
Σημαντικότερο όλων είναι ότι με τη χορήγηση των συγκεκριμένων προσωρινών διαταγών το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ύπαρξη ανεπανόρθωτης βλάβης των σχολικών φυλάκων, ενώ παράλληλα πιθανολογεί τη βασιμότητα της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων. Πιθανολογεί δηλαδή την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του ν. 4172/2013 με τις οποίες τέθηκαν οι σχολικοί φύλακες σε διαθεσιμότητα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

"Δυστυχώς", σχολιάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, "πολλά Πρωτοδικεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πρωτοδικείο Αθηνών, έχουν απορρίψει έως σήμερα ανάλογες αιτήσεις χορήγησης προσωρινής διαταγής. Η έκδοση αντιφατικών αποφάσεων επί των ιδίων υποθέσεων, αν και είναι δικονομικώς επιτρεπτή, δημιουργεί, δίχως αμφιβολία, αρνητική εικόνα και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των εργαζομένων του ιδίου κλάδου".

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου