Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα...Ελλάς 2013


Ανακοίνωση υπουργείου Δ.Μ & Η.Δ για ελέγχους πλαστών δικαιολογητικών

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη να ανακαλέσει τον μη νόμιμο διορισμό δημοτικού αστυνομικού.

Όπως διαπιστώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός, εξαπατώντας τους συνυποψήφιους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίου ΑΕΙ και πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) στο διαγωνισμό του 2003, διορίστηκε στο Δήμο Αθηναίων στις αρχές του 2004. Η πλαστότητα των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστώθηκε στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών. Ο έλεγχος, ο οποίος είχε ζητηθεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ο έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγκυρότητα πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στόχος μας είναι η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία και βέβαια η επιβράβευση των έντιμων κι ευσυνείδητων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου