Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κάποιοι τη στιγμή που εκπαίδευση και κοινωνία συνθλίβονται ασχολούνται μανιακά με το Ε.Ε.Π και τα Συμβούλιά του...Εύγε!!!





Ακολούθως δημοσιεύουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με θέμα το περιεχόμενο του Υπομνήματος του

Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α με θέμα: «Οι Θέσεις του Π.Ε.Σ.Ε.Α. που αφορούν τροποποιήσεις για θέματα ειδικής αγωγής στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για το Λύκειο».

Οι γνωστοί-άγνωστοι συγγραφείς των πονημάτων του Π.Ε.Σ.Ε.Α, καταπιάνονται για μια ακόμη φορά με το αγαπημένο τους θέμα, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) και τα Συμβούλια του.

Οι πολυγραφότατοι, αφιερώνουν στο αντικείμενο του πόθου τους πλέον του ημίσεως του εγγράφου τους, απαξιώνοντας, προσβάλλοντας, συκοφαντώντας, λασπολογώντας, ως είθισται. 

Όμως τώρα, στο παρόν Υπόμνημα, ξεπέρασαν εαυτούς προβαίνοντας σε κοινοποίηση, δια του διαδικτύου, των πεπραγμένων Υπηρεσιακού Συμβουλίου επιλογής Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως οι ίδιοι όμως τα είχαν ταξινομήσει, στους ομολογουμένως ενδιαφέροντες από επιστημονικής απόψεως, εγκεφάλους τους.

Το πάθη όμως, ως γνωστόν, φέρνουν λάθη και στην περίπτωσή μας το ακατανίκητο πάθος για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, φέρνει και πιθανές νομικές και πειθαρχικές εμπλοκές.

 Όλα αυτά θα μας προξενούσαν θεραπευτικό γέλωτα έως δακρύων, αν κόσμος και κοσμάκης δεν υπέφερε "όταν στο διάβα του βρέθηκαν" και όταν σ αυτή τη φρικτή συγκυρία που εκπαίδευση και κοινωνία διαλύονται, που συνάνθρωποί μας-συνάδελφοί μας οδηγούνται στον καιάδα, κάποιοι έχουν τα περιθώρια να αφιερώνουν πλέον του ημίσεως Υπομνήματός τους που αφορά  στο σχέδιο νόμου που καταστρέφει δομές εκπαίδευσης και συναδέλφους, στο να υβρίζουν το Ε.Ε.Π/ΕΒ.Π και τα Συμβούλιά του. 

Που χρησιμοποιούν, για να ικανοποιήσουν τις ανασφάλειες και τα ελλείματά τους, το βήμα που τους δίδουν εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου πολιτικά κομματα και όχι για να εκφράσουν τις "επιστημονικές" τους θέσεις.

Ο σεβασμός απουσιάζει τελικώς, αλλά στο κάτω κάτω γιατί πολυγραφότατοι δεν υποβάλλετε αίτηση μετάταξης σας στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π), μήπως εν τέλει λυτρωθείτε από τας εμμονάς σας και αφήσετε και ημάς ησύχους στα βάσανά μας;

Β.Β 


 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα 27/8/2013

              

               Ο χώρος της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής σήμερα το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι η εφεύρεση λόγων αντιπαλότητας ανάμεσα σε συναδέλφους που λειτουργούν στον ίδιο δύσκολο εκπαιδευτικό χώρο. Η δύσκολη αυτή συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ασχολούμαστε με θέματα όπως αυτά που με έμμονο τρόπο και διαχρονικά ανακαλύπτουν και ανακοινώνουν κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι όλων των κλάδων, όπως έκανε πρόσφατα με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΠΕΣΕΑ κ. Μ. Ευσταθίου.

               Την εποχή του διαδικτύου, που οι διαφορετικές απόψεις  ούτως η άλλως κατατίθενται και αναδεικνύονται, είναι απαράδεκτο κάποιοι να επιδιώκουν την «με το στανιό» ανάληψη της εκπροσώπησης όλων και μάλιστα όταν οι ίδιοι και μέλη τους, που διετέλεσαν πολιτικά στελέχη στο υπουργείο, ευθύνονται για αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις εργαζομένων στην ειδική αγωγή (ανισότιμη μεταχείριση ΕΕΠ, αναβολές διαγωνισμών ΑΣΕΠ για αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής, ομηρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ επί 10ετία τουλάχιστον, κ.ά.).

               Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτη την  εν αγνοία και σε αντίθεση με τις επίσημα εκφρασμένες θέσεις  Ομοσπονδιών όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, χρησιμοποίηση τους,  από ένα εκπαιδευτικό στέλεχος (σχολικό σύμβουλο) που δεν διαθέτει καμία συνδικαλιστική ιδιότητα και η μόνη και μόνιμη δυνατότητα προβολής είναι η αξιοποίηση μιας θέσης προέδρου στο  Διοικητικό Συμβούλιο ενός επιστημονικού συλλόγου.

               Περαιτέρω δεν αποτελεί για μας έκπληξη το γεγονός της αντισυναδελφικής αλλά και επιλήψιμης νομικά και υπηρεσιακά δημοσιοποίησης, κατά ψευδή μάλιστα τρόπο, των πεπραγμένων υπηρεσιακού συμβουλίου επιλογής προισταμένων ΚΕΔΔΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

               Χρησιμοποιώντας με ανακρίβεια αυτά τα στοιχεία προσπαθεί να απαξιώσει την λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία διατείνεται ότι προκαλούν « συντεχνιακούς ανταγωνισμούς, εξυπηρετήσεις, συναλλαγές, συγκρούσεις κλπ.». Είναι αντίθετα σε όλους γνωστό ότι τόσα χρόνια με τη συμμετοχή αιρετών ΕΕΠ και πλειοψηφία εκπαιδευτικών στελεχών, γίνεται προσπάθεια για διαχείριση της δύσκολης πραγματικότητας της ειδικής αγωγής,  στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με κατανόηση και συνεργασία στα πλαίσια της διεπιστημονικότητας.

               Ως Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχουμε την πρόθεση να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ενότητα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή  αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τη συνέχιση της έμμονης και γραφικής στο τέλος συμπεριφοράς που προσπαθεί να καλύψει συντεχνιακές επιδιώξεις.

               Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση και μέσω της νομικής οδού κάθε δικαιώματός μας.    



Για το Δ.Σ.



Ο Π ρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας





Στ. Καρπενησιώτης                                     Δ. Αρβανίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου