Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τι σημασία έχει αν η εγκύκλιος των Αναπληρωτών χάθηκε, ή αν εκλάπει από εξωγήϊνους, η αν αυτοπυρπολήθηκε από αγανάκτηση...





Εντάξει, το θέμα της έκδοσης των εγκυκλίων Αναπληρωτών του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, αλλά και των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, έχει πάρει χαρακτηριστικά ιλαροτραγωδίας.

Ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Π.Ε Δημήτρης Μπράτης σε σημερινό μήνυμά του στο f.b ανέφερε: «Από το πρωί ψάχνουν στο γραφείο του Υπουργού την εγκύκλιο Ειδικής Αγωγής...Ναι καλά διαβάζετε...δεν ξέρουν πού βρίσκεται...αποκλείεται βέβαια να βγει σήμερα!»

Αλλά τι σημασία έχει αν η εγκύκλιος χάθηκε, ή αν εκλάπει από εξωγήϊνους, η αν αυτοπυρπολήθηκε από αγανάκτηση.

Σημασία έχει πως δεχόμεθα τα πάντα αδιαμαρτύρητα και παθητικά, «ξεσπώντας» την αγανάκτησή μας με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο.

Ο Δημήτρης Μπράτης ασχολείται -και προς τιμήν του -με το θέμα επισταμένως, αλλά η υπόθεση χρειάζεται την έμπρακτη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, τη συμμετοχή όλων μας, γιατί η καθυστέρηση και οι δικαιολογίες είναι εξοργιστικές.

Έτσι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να βρισκόμαστε έξω από το γραφείο του κου Υπουργού Παιδείας και να μην αποχωρούσαμε αν δεν έπραττε το αυτονόητο, να υπογράψει δηλαδή τις εγκυκλίους των Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, μήπως και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, τα Τμήματα Ένταξης, η Παράλληλη Στήριξη, στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π κατά το τέλος του Οκτωβρίου 2013.

Βασίλης Βούγιας

23/8/2013

Υ.Γ: Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε πως και η εγκύκλιος των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2013-14 είχε χαθεί για κάποιες ώρες στους «δαιδάλους» του Υ.ΠΑΙ.Θ και γι αυτό το λόγο δόθηκε στη δημοσιότητα με μια ημέρα καθυστέρηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου