Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για ανθρώπους με τετραπληγία και παραπληγία


7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη. Βελτίωση Αυτονομίας στις καθημερινές δραστηριότητες για ανθρώπους με τετραπληγία και παραπληγία.

Στη βελτίωση της αυτονομίας εστιάζει και φέτος η διοργάνωση του 7ου Εκπαιδευτικού  Προγράμματος Άλλη Όψη που πραγματοποιείται από 1η με 10η Σεπτεμβρίου 2013  στους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, Πιερίας και το Ξενοδοχείο Πιερίδες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με τετραπληγία ή παραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων, οι οποίες είναι χρήστες χειροκίνητου αναπηρικού καθίσματος.
Στη διάρκεια των 10 ημερών, οι συμμετέχοντες με την υποστήριξη έμπειρων εκπαιδευτών με αναπηρία, και υποστηρικτικού προσωπικού, εκπαιδεύονται σε τεχνικές για τη βελτίωση επιπέδου αυτονομίας σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως:
  • Τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος
  • Τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (αυτοκίνητο, κρεβάτι, τουαλέτα, πάτωμα)
  • Τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα)
  • Προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν διάφορες προσαρμοσμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ενδυνάμωση με βάρη, πινγκ-πονγκ, τοξοβολία,  μποξ, άσκηση στο νερό, κολύμβηση, μπάσκετ και Rugby με αναπηρικό αμαξίδιο, καγιάκ, γουρούνες, γιόγκα κ.α.
Στο 7ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη θα λάβουν μέρος 25 συμμετέχοντες με, παραπληγία / τετραπληγία και ακρωτηριασμό κάτω άκρων.
Κόστος Συμμετοχής
Η Άλλη Όψη ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και έχοντας ως σκοπό τον προγραμματισμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ανθρώπους με κινητική αναπηρία, μεριμνά ώστε το οικονομικό κόστος να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα συμμετοχής και αναζητά δωρεές και χορηγίες ώστε να καλύπτεται σημαντικό μέρος του κόστους. Φέτος λόγω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η συμμετοχή στο 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι δωρεάν.
Διαμονή
Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό διαμένουν μαζί ανά 3 ως 6 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα άτομο από την ομάδα των εκπαιδευτών και του υποστηρικτικού προσωπικού θα βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείο. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει τουαλέτα, ντουζ και θέρμανση.
Ποιους να φέρω μαζί μου;
Έλα μόνος/ μόνη σου! Οι συγγενείς ή οι φίλοι μπορούν να σε επισκεφτούν συγκεκριμένη ημέρα. Το υποστηρικτικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές θα σου παρέχουν όση βοήθεια χρειαστείς, μέρα και νύχτα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Άλλης Όψης» μπορείτε να διαβάσετε στο http://alli-opsi.gr/ekp-programma-gen-plirofories/

Δηλώσεις Συμμετοχής
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν χρήστες χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου με παραπληγία ή τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό και ακρωτηριασμό κάτω άκρων, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν την αναπηρία.
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Αυγούστου τηλεφωνικά στο 6942499316 (Βίκυ Παντελή) ή με email στο info@alli-opsi.gr.
Το 7ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όλοι όσοι ασχολούνται με την Άλλη Όψη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου