Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μετατάξεις εκπ/κών της Β/θμιας στην Α/θμια



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.495 εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια. Δυστυχώς το «αλαλούμ» που είχα καταγγείλει εδώ και μέρες επιβεβαιώθηκε.

Συγκεκριμένα :
1. Είναι πρωτοφανές να πραγματοποιούνται 3.495 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών και να μην ανακοινώνονται τα μόριά τους, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια. Όπως , επίσης , είναι πρωτοφανές οι υποψήφιοι να δηλώνουν τα μόριά τους με υπεύθυνη δήλωση και να μην γίνεται κανένας έλεγχος, από την υπηρεσία ,των στοιχείων που δηλώθηκαν.
2. Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν γνωρίζει τίποτε ούτε για τα κριτήρια, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.
3. Καταργήθηκαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας.
4. Ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί και χωρίς να έχουν δοθεί ως κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2013.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στα εκπαιδευτικά χρονικά και δεν έχουν κανένα προηγούμενο, όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να πραγματοποιεί «υπηρεσιακές μεταβολές» το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και η αρμόδια υπηρεσία να μη γνωρίζει τίποτε.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να μην αφήσουν να περάσει η καταστρατήγηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και να επιστρέψουμε στην εποχή των πελατειακών σχέσεων.
Καλώ τους συναδέλφους της Δ.Ε. που έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για τα αποτελέσματα των μετατάξεων να καταθέσουν, άμεσα, ενστάσεις στις Διευθύνσεις της Δ.Ε.

Μπράτης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου