Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

"Καταργούνται κλάδοι και ειδικότητες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους και οι κάτοχοι των υφιστάμενων θέσεων εντάσσονται απευθείας σε καθεστώς διαθεσιμότητας."



"...Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων ορίζονται με «σφραγίδα» Σαμαρά, ενώ με δύο υπογραφές στις προς έκδοση κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένονται εντός της εβδομάδας, καταργούνται κλάδοι και ειδικότητες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους και οι κάτοχοι των υφιστάμενων θέσεων εντάσσονται απευθείας σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός στόχος εστιάζει στην ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013. Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου επιδιώκεται η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων.
 

Η αξιολόγηση και μοριοδότηση προσωπικού αφορά μόνον όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς, στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ενημερωτικό του σημείωμα..."

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου