Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η συζήτηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Α’ Λυκείου Γλυφάδας



 Δελτίο Τύπου ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Επί περισσότερες από τρεις ώρες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Α’ Λυκείου Γλυφάδας συζήτησαν με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου όλες τις πτυχές του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και της νέας Γ’ Λυκείου.

Η ανοιχτή συνάντηση έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Α’ Λυκείου, στην οποία ο Υπουργός ανταποκρίθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική της νέας Γ’ Λυκείου και του νέου συστήματος πρόσβασης, δίνοντας έμφαση στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και στην ευκαιρία που δίνει το νέο σύστημα στους μαθητές για εμβάθυνση σε καθορισμένα γνωστικά αντικείμενα,  χωρίς την ανάγκη της  αποστήθισης και της παραπαιδείας.

 Ο Υπουργός εξήγησε ότι στόχος του σχολείου και ιδίως της Γ' Λυκείου θα πρέπει να είναι η προετοιμασία μελλοντικών επιστημόνων και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με το νέο σύστημα. Στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου