Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015-16




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΑΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015-16

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας η κατάσταση σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, όσον αφορά αφ ενός μεν στον αριθμό των προσλήψεων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και Περιφέρεια,  αφ ετέρου δε στον χρόνο πραγματοποίησης αυτών, διαμορφώνεται ως εξής:

1ον - Συνολικά οι Πιστώσεις για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2015-16 κατανέμονται ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως ακολούθως:
·         746 Ε.Ε.Π. και 320 Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε.- («Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού»)
·         343 Ε.Ε.Π. για Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. – («Ανάπτυξη υποστηρικτών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» )
·         606 Ε.Β.Π και 119 Σχολικοί Νοσηλευτές για Συνοδοί μαθητών σε Γενικά Σχολεία – («Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»)
2ον - Συνολικά οι πιστώσεις για εκπαιδευτικούς σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το 2015-16 θα είναι  2.127, εκ των οποίων 1. 104 για την Α/θμια εκπαίδευση και 1.023 για τη Β/θμια εκπαίδευση. – («Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού»)
3ον - Συνολικά οι πιστώσεις για την Παράλληλη Στήριξη (Εκπαιδευτικοί, Ε.Β.Π., Σχολικοί Νοσηλευτές) θα είναι 3.390, 787 περισσότερες από πέρσι. – («Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»).

Εξειδίκευση ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ  και ανά Περιφέρεια
1ον- Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών για την Παράλληλη Στήριξη - «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
Δεν υπάρχει πρόβλημα σε καμία Περιφέρεια πλην του Νοτίου Αιγαίου που από 123 πέρσι φέτος θα πάρει 91 πιστώσεις. Η Αττική θα πάρει 150 περισσότερες από πέρσι και η Στερεά Ελλάδα 152 φέτος από 118 πέρσι.  Όλες οι άλλες Περιφέρειες θα πάρουν περισσότερες από πέρσι. Συνολικά φέτος θα δοθούν 780 πιστώσεις περισσότερες από πέρσι.
2ον - Προσλήψεις Ε.Ε.Π. σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ.-ΚΕ.Δ.Δ.Υ. -«Ανάπτυξη υποστηρικτών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
Τελικά οι πιστώσεις θα είναι 343 από 220 πέρσι. Πρόβλημα θα έχουμε με τις Περιφέρειες Αττικής (Μόνον 7 φέτος από 42 πιστώσεις πέρσι), Νοτίου Αιγαίου(7 πιστώσεις από 15 πέρσι) και Δυτικής Μακεδονίας. Οι υπόλοιπες Περιφέρειες θα πάρουν περισσότερες πιστώσεις από πέρσι, π.χ η Στερεά Ελλάδα θα πάρει φέτος 26 πιστώσεις ενώ πέρσι είχε πάρει 15.
3ον- Προσλήψεις εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Π  και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού»
Πρόβλημα με τις Περιφέρειες Αττικής(7 πιστώσεις φέτος από 788 πέρσι), Δυτικής Μακεδονίας(0 πιστώσεις φέτος από 134 πέρσι), Νοτίου Αιγαίου(7 πιστώσεις φέτος από 151 πέρσι) και Στερεάς Ελλάδας (150 πιστώσεις φέτος από 223 πέρσι). Από τις υπόλοιπες Περιφέρειες οι περισσότερες θα πάρουν περισσότερες πιστώσεις από πέρσι.

Πότε θ αρχίσουν οι προσλήψεις
Για την Παράλληλη Στήριξη ο προγραμματισμός  ήταν το 70% του συνολικού αριθμού των προσλήψεων να γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου  αλλά η καθυστέρηση στην έκδοση Πινάκων αναπληρωτών Ε.Α.Ε  και η αναγκαιότητα έκδοσης κάποιων εγγράφων από τις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας, αναβάλουν τη διαδικασία προσλήψεων.
Για τις προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. το 70% των προσλήψεων ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 15 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο ποσοστό την 1η Νοεμβρίου, αλλά μπορούν τη δεδομένη στιγμή οι προσλήψεις να επισπευσθούν.
Τα ίδια ισχύουν και για τον χρονικό ορίζοντα προσλήψεων Ε.Ε.Π. σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ.-ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα

Βασίλης Βούγιας
21/9/2015

3 σχόλια:

  1. Τι θα κάνουμε στο Νότιο Αιγαίο ? Πέρσι είχαν δοθεί και πιστώσεις από ΠΔΕ στα ΣΜΕΑΕ και πάλι έμειναν κενά... φέτος τι θα γίνει... είναι τραγικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κύριε Βούγια. Όταν λέτε ότι το 70% των προσλήψεων θα γίνει 15 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο 30% 1η Νοεμβρίου, ελπίζω αυτό να μη σημαίνει ότι κάποιοι αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα πάνε μακριά από τα σπίτια τους και μετά από 2 εβδομάδες κάποιοι θα βρεθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους (χωρίς να ευθύνονται φυσικά). Είναι ανάγκη όλες οι πιστώσεις να δοθούν από την αρχή, για λόγους δικαιοσύνης και ξέρω ότι αυτό το έχετε επισημάνει πολλές φορές και εσείς.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και το έχω επισημάνει, αλλά τα ΕΣΠΑ, όπως μου είπαν, έχουν κάποιες τεχνικές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία πληρωμών κ.λ.π. που εμποδίζουν τις προσλήψεις μια κι έξω.

      Διαγραφή