Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΣΠΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ...ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ





Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης των δομών Ε.Α.Ε. με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς  Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ  να καλύψουν κάποιες μεγάλες Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική και την αβελτηρία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει μέριμνα στελέχωσης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) ή τον τακτικό προϋπολογισμό, ένα έχω να πω.

Τους μαθητές με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τους γονείς και κηδεμόνες αυτών , τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., τον κόσμο της Ειδικής Αγωγής, την Ελληνική κοινωνία, τον Ελληνικό λαό, ουδόλως τους ενδιαφέρει ο τρόπος κάλυψης των τεράστιων αναγκών της Ειδικής Αγωγής. 

Ουδόλως τους ενδιαφέρει αν θα καλυφθούν οι ανάγκες από Προγράμματα ΕΣΠΑ, ή ποιές Περιφέρειες αφήνει έξω το ΕΣΠΑ, ή πόσα τεχνικά δελτία χρειάζονται, ή ποιά προαπαιτούμενα δεν καλύπτονται.

 Ουδόλως τους ενδιαφέρει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καλυφθούν αμέσως τα τεράστια κενά στον ευαίσθητο και χρόνια προκλητικά παραμελημένο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας μας.

 Να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι Περιφέρειες και ΟΛΕΣ οι δομές Ειδικής Αγωγής της χώρας. 

Αμέσως.

Το Υπουργείο έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και ας κάνει κάτι γρήγορα.

Βασίλης Βούγιας
19/9/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου