Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Σ.Κ.Λ.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Γιώργο Κατρούγκαλο


Συνάντηση του ΣΚΛΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Γιώργο Κατρούγκαλο

Χθες 26 Φεβρουαρίου, Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου του Υπουργού για τα θέματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κύριο Παπαγεωργίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε ο ΣΚΛΕ με τους Υπουργούς της νέας Κυβέρνησης για την αναλυτική παρουσίαση των θέσεων – προτάσεων του Συνδέσμου με βασική προτεραιότητα την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τον ΣΚΛΕ επροσώπησαν η Πρόεδρος Φυλλιώ Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος Τζανέτος Αντύπας, ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Λουκάς και το Μέλος ΔΣ Μαρία Ζήση. Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετείχε και ο συνάδελφος Γιώργος Μαρκετάκης ως εκπρόσωπος των συναδέλφων του ΙΚΑ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Το βασικό θέμα του τέθηκε από το ΣΚΛΕ ήταν η επιστροφή σε θέσεις εργασίας των ΚΛ του ΙΚΑ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται άμεσα οι συνάδελφοι μας που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Επιπλέον, από το ΣΚΛΕ τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:
Δημιουργία ενιαίας κατηγορίας / κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ΚΛ ΠΕ & ΤΕ
Ειδικά σεμινάρια στο ΙΝΕΠ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αποκλειστικά για Κοινωνικούς Λειτουργούς με σχετική θεματολογία και δυνατότητα παρακολούθησης και από ανέργους ή εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα Κοινωνικούς Λειτουργούς.
Εργαλειοθήκη / Προτυτοποίηση διαδικασιών στην Κοινωνική Εργασία (δημιουργία προτύπου έκθεσης κοινωνικής έρευνας, κλπ) μέσω του ΕΠ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση
Από την πλευρά του Υπουργού όλα τα θέματα αντιμετωπίστηκαν κατ΄ αρχήν θετικά και ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας μας για την προώθηση τους.
Από τη μεριά του ΣΚΛΕ υπήρξε δέσμευση σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο με προτεραιότητα την επαρκή τεκμηρίωση του αιτήματος του ΣΚΛΕ Δημιουργία ενιαίας κατηγορίας / κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ΚΛ ΠΕ & ΤΕ (Προσοντολόγιο – προκηρύξεις ΑΣΕΠ ενιαία κατηγορία).
Ειδικά για τη θέμα της διοργάνωσης εξειδικευμένων θεματικών σεμιναρίων για Κοινωνικούς Λειτουργούς, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό, συνάντηση με τον αρμόδιο του Γραφείου του, κο Παπαγεωργίου. Σε αυτή, συμφωνήθηκε το ΙΝΕΠ, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και ο ΣΚΛΕ να προχωρήσουν στην κατάρτιση του εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο τη διοργάνωση σεμιναρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και την κάλυψη του συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση στο αίτημα του ΣΚΛΕ για την παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης των σεμιναρίων και από ανέργους ή εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα Κοινωνικούς Λειτουργούς.

skle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου