Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην ΕΡΤ1


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην εκπομπή ‘Άλλη Διάσταση’ της ΕΡΤ

Στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ ήταν προσκεκλημένος σήμερα, Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν υλοποιηθεί για την αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να θέσει ως προτεραιότητα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και να καταστούν τα ΕΠΑ.Λ. ισότιμη επιλογή στη συνείδηση της κοινωνίας καθώς παρέχουν διευρυμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους στους αποφοίτους.
Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εισαχθούν στα ΤΕΙ (20%) και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 5% των θέσεων και βάσει των φετινών στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από την επίδοση των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκύπτει ότι πολλοί μαθητές των ΕΠΑ.Λ. εισάγονται σε σχολές και τμήματα υψηλής ζήτησης. Στο ερώτημα αναφορικά με το βαθμό εκσυγχρονισμού των εργαστηρίων των ΕΠΑ.Λ. ανέφερε ότι αρκετά σχολεία έχουν καλά εξοπλισμένα εργαστήρια ενώ στο πλαίσιο παροχής μιας ποιοτικά αναβαθμισμένης δημόσιας εκπαίδευσης έχουν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τις αιρετές Περιφέρειες για τον εξοπλισμό των σχολείων σε εργαστηριακή υποδομή. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός εστίασε στη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας, στην οποία στοχεύει ο θεσμός του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας» που επιτρέπει στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισαχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας για 9 μήνες με αμοιβή και πλήρη ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα. Τα θετικά αποτελέσματα αυτού του θεσμού είναι ορατά καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαξεβανάκης, πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 1000 απόφοιτοι, φέτος οι συμμετέχοντες αυξήθηκαν στους 3.000 ενώ κατά το επόμενο σχολ. έτος 2018-19 αναμένεται οι θέσεις μαθητείας να ξεπεράσουν τις 5.000.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου