Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η Υφυπουργός Δ.Μ & Η.Δ Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε στο MEGA για τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τους ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ και την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ


ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ κ.κ. ΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε, σήμερα 22 Αυγούστου 2013, στην τηλεόραση του MEGA για τους ελέγχους στο Δημόσιο Τομέα, την κινητικότητα και το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης έχουν ως εξής:

ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σημείωσε ότι με την ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία, οι πολίτες ενημερώνονται και ελέγχουν τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε, όπως ανέφερε, «η απόφαση που κατεβάζει ο πολίτης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ να έχει και τη μορφή ακριβούς αντιγράφου, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τις συνδιαλλαγές του με το δημόσιο».


ΕΛΕΓΧΟΙ
Όπως αποκάλυψε, με εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και θα επεκταθούν καθώς υπάρχει ανάγκη «να ξεχωρίσουν επιτέλους τα ξερά από τα χλωρά, να μην τα καίμε όλα».
Επεσήμανε ότι η εικόνα που υπάρχει, μέχρι στιγμής, καταδεικνύει πως η μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων είναι νόμιμη και εκτίμησε ότι το ποσοστό υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά θα κυμανθεί στο 5-10%
Επιπλέον, πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση» .
Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική την συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, με τα οποία υπάρχει ήδη επιτάχυνση στον έλεγχο των υποθέσεων και ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια».


ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους δημοσίους υπαλλήλους. Η κινητικότητα είναι εργαλείο και παράλληλα μια ευκαιρία να αξιοποιηθούν σε άλλη υπηρεσία και να προσφέρουν έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαδικασία της κινητικότητας, υπάλληλοι μεταφέρθηκαν και αξιοποιήθηκαν στα ΚΕΠ, μια υπηρεσία για την δημιουργία και τη λειτουργία της οποίας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε, ότι το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στην κινητικότητα δεν θα ξεπερνά το 4% και από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Θα απολυθούν όσοι μπήκαν παράνομα και κορόιδεψαν το δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά. Αυτό το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου