Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η Εσπερίδα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας με θέμα:«Παιδική ηλικία: Ανησυχίες, προβληματισμοί και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης»...Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργού Παιδείας να προσλάβει Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, ει δυνατόν, ανά σχολείο




Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας το εκεί Νηπιαγωγείο, δια της Προϊσταμένης του Μαρίας Τσιαχρή, διοργάνωσε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Σ Λιβανατών Εσπερίδα με Θέμα: «Παιδική ηλικία: Ανησυχίες, προβληματισμοί και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης».

Γονείς και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της Ψυχολόγου Ιφιγένειας Κούτρη, της Κοινωνικής Λειτουργού Σταυρούλας Ντινοπούλου, μελών της Διεπιστημονικής Ομάδας της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ.)της περιοχής, καθώς και τις εισηγήσεις της Βιργινίας Βαϊτσούδη Λογοπαιδικού και του υπογράφοντος, από το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Φθιώτιδας).

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν έντονο και καλύφθηκε από τους εισηγητές ένα σημαντικό μέρος των ερωτήσεων που τέθηκαν.
Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Λιβανατών Μαρία Τσιαχρή

Τέτοιες συναντήσεις επιμορφωτικού περιεχομένου είναι χρήσιμο να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί συμβάλλουν στην αναγκαία ανατροφοδότηση που πρέπει να συμβαίνει στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους γονείς και κηδεμόνες και γενικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα και της πιο απομακρυσμένης περιοχής της χώρας. Τα προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι τεράστια και το εύρος των αντιφάσεων στις οποίες εμπλέκεται το ανθρώπινο δυναμικό είναι τέτοιο που καθιστά αδύνατη τη διαχείρισή του χωρίς την συνδρομή ειδικών επιστημόνων

Η Κοινωνική Λειτουργός της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Σταυρούλα Ντινοπούλου
Ο Υπουργός Παιδείας έχει ενημερωθεί για τα παραπάνω και με χαρά είδαμε πως σήμερα ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου να προσλάβει Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους ει δυνατόν ανά σχολείο.

Ίδωμεν.

Βασίλης Βούγιας
17 Μαρτίου 2015



Η Ψυχολόγος της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Ιφιγένεια Κούτρη

Η Λογοπαιδικός του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Φθιώτιδας Βιργινία Βαϊτσούδη

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Φθιώτιδας Βασίλης Βούγιας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου