Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δύο Βραβεία για το 1ο Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας





Δύο Βραβεία για το 1ο  Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας
           
 Μεγάλη επιτυχία για το σχολείο του 1ου Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Λάρισας. Η εργασία των μαθητών για το πρόγραμμα Free Mobility, ελεύθερη πρόσβαση - ανεμπόδιστη μετακίνηση, απέσπασε το 1ο Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης και 3ο Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης.
            Πρόκειται για μια εργασία που υλοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος «FREE MOBILITY», το οποίο αφορά στην προσβασιμότητα στις πόλεις και στόχο έχει να εντοπίσει, να καταγράψει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα στη μετακίνησή τους, αλλά και να προτείνει λύσεις.
            Το σχολείο συμμετείχε για 1η χρονιά στην εκστρατεία Free Mobility που διοργανώνεται για 2η χρονιά  ως παράλληλη  εκστρατεία της εκστρατείας Ecomobility και διαγωνίζονται σχολεία από όλη την Ελλάδα..  Είναι το πρώτο σχολείο Ειδικής Αγωγής στη Λάρισα, που υλοποίησε το πρόγραμμα και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
            Η εργασία παρουσιάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων και οι μαθητές αξιολογήθηκαν από αξιολογική επιτροπή του Ecocity και απέσπασε θετικά σχόλια. Στην συνέχεια όλο το υλικό ανέβηκε σε ειδική πλατφόρμα του Ecocity και αξιολογήθηκε από επιπλέον αξιολογητές
            Οι μαθητές  Μηνούδης Θεόδωρος, Γεώργιος Φλώρος , Θεοχάρη Ελένη  Χατζούλη Χαρίκλεια, Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος, Δεληθανάση Βασιλική, Νικολάου Γεώργιος, Τηγανής Δημήτρης, με συντονιστές τους καθηγητές . Μπαλάφα Ευαγγελία,   κ.Τασούλα Ευαγγελία, κ.Χαρακοπούλου Αγάπη, κ.Χαρίτος Χαράλαμπος  προσπάθησαν μέσω της εργασίας και των προτάσεων τους να κάνουν την πόλη μας προσβάσιμη για όλους. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στην περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους ECOCAMP-ECOCITY. Η περίοδος της κατασκήνωσης είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, στην περιοχή Ροδέα Καλαβρύτων.
Αντιπροσωπεία παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου  στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα. Την αποστολή συνόδευσε  εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κ. Σουρλαντζής Απόστολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου