Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2016


ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο

ΘΕΜΑ: «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2016»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, παρά το ότι δεν της έχει ακόμη ανατεθεί επίσημα η υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ 2016, όπως κάθε χρόνο, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρά το ότι το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει ακόμα τις απαραίτητες εγκυκλίους και αποφάσεις, προκειμένου να διοργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Κ.Π. ΑμεΑ 2016, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών μας, σας ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης τα εξής έντυπα:
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ Κ.Π. ΑμεΑ 2016 (προσοχή συμπληρώνεται μόνο από Συλλόγους Γονέων, Σχολεία ή Ιδρύματα)
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
  • ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, ΙΑΤΡΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ, ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ Κ.Π. ΑμεΑ 2015
  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 312/2001 (που τηρείται για την αναλογία κατασκηνωτών-συνοδών)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης:
  • Το Δελτίο του Κατασκηνωτή, στο οποίο θα επισυνάπτεται και  απλή φωτογραφία του, θα πρέπει να συμπληρωθεί με ιδιαίτερη προσοχή, διότι διαφορετικά δεν θα γίνεται αποδεκτό (απαραίτητες οι υπογραφές του Γονέα και του Ιατρού). Τα δελτία κατασκηνωτών να είναι υπογεγραμμένα και σφραγισμένα από ιατρό και να συνοδεύονται από γνωμάτευση Υγ. Επιτροπής ή ΚΕΠΑ (όχι ΚΕΔΥ) που θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του κατασκηνωτή. Οι συμμετέχοντες κατασκηνωτές ΑμεΑ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί την ηλικία των 50 ετών. Καταβάλλεται και φέτος μεγάλη προσπάθεια από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ να καλυφθούν από το Πρόγραμμα και κατασκηνωτές με αναπηρία η ηλικία των οποίων θα είναι από 50 έως 60 ετών.
  • Η Αίτηση Συνοδού, πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους ίδιους τους Συνοδούς, οι οποίοι πρέπει να είναι από 18 ετών και άνω. Η επιλογή του συνόλου των κατάλληλων συνοδών που θα χρειαστούν τα ΑμεΑ, τηρουμένων των όσων ορίζει το ΠΔ 312/2001 περί αποκλειστικής αναλογίας κατασκηνωτών-συνοδών, γίνεται με ευθύνη του Συλλόγου ή Ιδρύματος ή γονέα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει οι συνοδοί που θα εργαστούν με φορείς, να απευθύνουν τις αιτήσεις τους στους ίδιους τους φορείς και όχι στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο ανεξάρτητοι συνοδοί που δεν έχουν κλείσει με κάποιο φορέα ή Ίδρυμα. Το προσωπικό συνοδείας και υποστήριξης ΑμεΑ θα πρέπει απαραιτήτως να δηλώνει στη σχετική αίτηση τα εξής: Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α. και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού ΜΟΝΟ Εθνικής Τράπεζας, στοιχεία τα οποία θα προσκομίζει μέσα στην κατασκήνωση. Για την υποβολή αίτησης από αλλοδαπούς συνοδούς, είναι απαραίτητα τα εξής: πράσινη κάρτα διαμονής και εργασίας, αριθμός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, καθώς και IBAN τραπεζικού λογαριασμού ΜΟΝΟ Εθνικής Τράπεζας. Οι φορείς φέτος θα δέχονται και θα κρατούν τις αιτήσεις των συνοδών τους στο αρχείο τους και στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα αποστέλλουν μαζί με τα δελτία των κατασκηνωτών και το διαβιβαστικό έγγραφο, μόνο μια λίστα (και όχι τις αιτήσεις) με τα ονοματεπώνυμο των συνοδών τους, τηλέφωνο επικοινωνίας και ΑΜΚΑ κάθε συνοδού.
  • Οι λοιπές ειδικότητες (Συντονιστές, Ναυαγοσώστες κλπ) θα αποστέλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ με φαξ στο 210-5203951 ή με e mail: posgamea@otenet.gr.
  • Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, βάσει των προδιαγραφών του Προγράμματος, όπως αυτές καθορίζονται από την κείμενη Νομοθεσία και συνυπογράφονται στη σχετική Προγραμματική Σύμβαση, αναλαμβάνει μόνο την πληρωμή συνοδών, συντονιστών, γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού στις κατασκηνώσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα που προβλέπονται από σχετική Υπουργική Απόφαση για το Πρόγραμμα, καθώς και την ιδιωτική ασφάλιση κατασκηνωτών και εργαζομένων.
  • Παρακαλούμε μαζί με τα Δελτία Κατασκηνωτών από Συλλόγους Γονέων, Σχολεία και Ιδρύματα, να μας αποστείλετε διαβιβαστικό έγγραφο, στο οποίο θα δηλώνετε συνολικό αριθμό κατασκηνωτών και συνοδών, καθώς και κατασκηνωτικό χώρο (εντός της Περιφέρειας που έχει έδρα ο Σύλλογος ή Ίδρυμα ή στον πλησιέστερο κατασκηνωτικό χώρο, στην Περιφέρεια έδρας του Συλλόγου ή Ιδρύματος, ή εφόσον δεν λειτουργήσει κατασκηνωτικός χώρος στα πλαίσια της Περιφέρειας αυτής, η δήλωση θα πρέπει να είναι για τον πλησιέστερο της έδρας του φορέα κατασκηνωτικό χώρο) και περίοδο που  επιθυμείτε να συμμετάσχετε (για τους χώρους και τις περιόδους θα ενημερωθείτε αμέσως μόλις βγει από τη Γεν. Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας η σχετική απόφαση), χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία θα κάνει την τελική κατανομή, βάσει των αναγκών, των δυνατοτήτων και των διαδικασιών και προδιαγραφών του Προγράμματος και της ημερομηνίας παραλαβής κάθε αίτησης από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Επίσης, το διαβιβαστικό έγγραφο να συνοδεύει και απόφαση του Δ.Σ. του φορέα σας για τη συμμετοχή στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2016, καθώς και υπεύθυνη δήλωση για την ανάληψη ευθύνης για τη μεταφορά των κατασκηνωτών από και προς την κατασκήνωση.
  • Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι και εφέτος 10ήμερης διάρκειας, ενώ δε γνωρίζουμε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξεις των κατασκηνωτικών περιόδων σε όλη την Ελλάδα (αναμένεται η εγκύκλιος – απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, για την οποία θα υπάρξει άμεσα σχετική ενημέρωση-ανακοίνωση και από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ).
  • Όλα τα έγγραφα του Κ.Π. ΑμεΑ που αποστέλλονται στην Ομοσπονδία από Συλλόγους ή Ιδρύματα, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να αναγράφουν την επωνυμία του φορέα και να φέρουν σφραγίδα του φορέα, ονοματεπώνυμο και υπογραφή του Προέδρου ή του Διοικητή του Ιδρύματος.
  • Τα Δελτία των κατασκηνωτών και το διαβιβαστικό έγγραφο, θα πρέπει να συμπληρωθούν και να επιστραφούν στην Ομοσπονδία, έως τις 10 Ιουνίου 2016, ημέρα Παρασκευή. Αιτήσεις συμμετοχής πέραν αυτής της ημερομηνίας, θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα αποφανθεί η Ε.Ε. της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την κατανομή τους ξεχωριστά. Δε θα γίνονται αποδεκτά δικαιολογητικά με αναληθή ή ανακριβή στοιχεία (όπως π.χ. ακριβής κατάσταση υγείας κατασκηνωτή, λήψη φαρμάκων κ.λ.π.).
  •  Οι φορείς που επιθυμούν να φιλοξενηθούν φέτος στις κατασκηνώσεις της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, του Σταυρού Θεσσαλονίκης και της Περάμου Καβάλας, θα αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους απευθείας στη διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 114, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54643 (Υπ΄ όψιν Β΄ Αντιπροέδρου ΠΟΣΓΚΑμεΑ κας Φωτεινής Ζαφειροπούλου, τηλ. 2310-842742).
  • Δεν επιτρέπεται η αποστολή δικαιολογητικών (πληροφοριακών δελτίων, λίστα με στοιχεία συνοδών, διαβιβαστικά έγγραφα στα οποία μπορούν να συμπεριλαμβάνονται και η απόφαση Δ.Σ. και η ανάληψη ευθύνης για μεταφορά παιδιών στους κατασκηνωτικούς χώρους) με φαξ ή με e mail, παρά ΜΟΝΟ ταχυδρομικώς και αυστηρά έως και την 10η Ιουνίου 2016, στην εξής διεύθυνση: ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 16341 (εκτός των φορέων που ανωτέρω αναφέραμε για τις 3 κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας).
Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι μια ακόμα πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για το Κ.Π. ΑμεΑ και όχι μόνο, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στέκεται για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας τη μάχη -μέχρι τέλους- για την υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής κατάκτησης για τα παιδιά μας-άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και για τις οικογένειές μας και απευθύνει έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα μετέχει στο Πρόγραμμα είτε ως κατασκηνωτής, είτε ως συνοδός, είτε ως προσωπικό γενικότερα, να ακολουθήσει την ως άνω διαδικασία, καθώς και τις ημερομηνίες, για να μπορέσουμε να συντονίσουμε, να οργανώσουμε και τελικά να υλοποιήσουμε για μια ακόμη χρονιά το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία.
Μη διαφεύγει σε κανέναν ότι η υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ είναι υπόθεση και ευθύνη ΟΛΩΝ μας.
Το Γενικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σας εύχονται Καλή Ανάσταση!!!

ΑΙΤΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


   ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οι κατασκηνωτές που θα συμμετέχουν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2016  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και όχι σε ομάδα με κάποιο Φορέα συμπληρώνουν το παρακάτω Δελτίο :


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  2016



Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                          
                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου