Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΕΠΕΙΓΟΝ! ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,


όπως προκύπτει από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, βρισκόμαστε μπροστά σε ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των κλάδων του ΕΕΠ και ΕΒΠ. 
Συγκεκριμένα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, σήμερα 26-4-2016, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, που ουσιαστικά καταργεί βασικές αρμοδιότητες του ΚΥΣΕΕΠ και των ΠΥΣΕΕΠ! 
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και καλούμε τους αρμόδιους του Υπουργείου να λάβουν επιτέλους υπόψη τους τις απόψεις των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου και να μας καλέσουν σε διαβούλευση!
Παρακάτω, αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του συνάδελφου, αιρετού του ΚΥΣΕΕΠ, Β. Βούγια σχετικά με το θέμα: 


ΣΤΟ Ι.Ε.Π. Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Ε. & ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...ΤΟ Ι.Ε.Π. ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ!!!(ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03 ΓΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.!!!!)...ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17!!!!!...ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑΜε μια Τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο αιφνιδιαστικά ο Υπουργός Παιδείας κος Φίλης 
στη Βουλή, με τίτλο "Καθορισμός της συνάφειας των τίτλων σπουδών με την Ε.Α.Ε."
συστήνεται επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), η οποία θα κρίνει τη συνάφεια
των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
(Ε.Ε.Π.) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση(Ε.Α.Ε.), αλλά και στη Σχολική Ψυχολογία. 


Επιπλέον όμως - και εδώ είναι η έκπληξη καθώς με αυτή την Τροπολογία καταργείται το άρθρο 14, του Προεδρικού Διατάγματος 1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03 !!!!!! - η επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.) θα εξετάζει και τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης!!!!,την οποία συνάφεια με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης μέχρι τώρα κρίνει όσον αφορά στους μονίμους του Ε.Ε.Π., όπως συμβαίνει και στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας, το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δηλαδή το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.(άρθρο 14, του Προεδρικού Διατάγματος*1/2003 - ΦΕΚ1/3-1-03:..."Γνωμοδοτεί - το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. -  για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της απασχόλησης του Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π.")και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κρίνουν τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με την ειδικότητα του κλαδου της προς πλήρωση θέσης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

  
Στην αιτιολογική έκθεση δε, αναφέρεται πως "...η προτεινόμενη ρύθμιση βρίσκεται σε αρμονία με την κατάρτιση από το σχολικό έτος 2016-17 Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π....", τη στιγμή που πριν από λίγο ο ίδιος ο Υπουργός, ο ίδιος ο κος Φίλης ανακοίνωσε στη Βουλή και επισήμως δημοσιοποιήθηκε, πως "Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με το περσινό σύστημα..."!!!!, δηλαδή, όσον αφορά στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από τις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας...

Κι όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση και αιφνιδιαστκά. 

Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά....

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου