Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α./Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.-Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΑγαπητοί συνάδελφοι, 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κου Σ.Καρπενησιώτη και της γ.γραμματέα του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κας Ε. Τραγάκη,  με τον Διευθυντή Ε.Α.Ε. κο Π.Κασσιανό.

Η συνάντηση με τον κο Κασσιανό είχε διττό σκοπό. Αφενός αποσκοπούσε στην ενημέρωσή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την εξέλιξη του θέματος των προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και αφετέρου, να εξεταστεί η δυνατότητα επιστημονικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) με τη Δ/νση Ε.Α.Ε. στο σχεδιασμό και κατάθεση από κοινού, προτάσεων επί ερευνητικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων. 


Ως προς το θέμα των προσλήψεων των 
αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.:


Ο κος Κασσιανός μάς ενημέρωσε ότι σε σημερινή επικοινωνία του με το Α.Σ.Ε.Π., πληροφορήθηκε ότι σήμερα θα αποσταλούν οι πίνακες αναπληρωτών Ε.Β.Π. και στις υπόλοιπες Π.Δ.Ε. εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν από το Α.Σ.Ε.Π., οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. Ωστόσο, ο κος Κασσιανός δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας για τα μέλη Ε.Ε.Π.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι ως προς το θέμα της εξέτασης των ενστάσεων από το Α.Σ.Ε.Π. για το ζήτημα της συνάφειας, η σχετική φημολογία περί «τυπικής εξέτασης» δεν ευσταθεί, αντιθέτως κρίνεται ως αναληθής. 

Από πλευράς της ομοσπονδίας τονίστηκε πως η ίδια ακριβώς ενημέρωση (για «σημερινή έκδοση των πινάκων πλην της Π.Δ.Ε. Κ.Μακεδονίας») μάς ανακοινώθηκε και στις 23-9-2016, όμως μέχρι στιγμής δεν επαληθεύτηκε. Ο διευθυντής Ε.Α.Ε. απάντησε πως από τις ενστάσεις που υπήρξαν, ορισμένες έπρεπε να συζητηθούν στην ολομέλεια του Α.Σ.Ε.Π., η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 28-9-2016, γι’ αυτό και αναμένεται να εκδοθούν οι πίνακες σήμερα. 
 
 Ωστόσο, όπως όλοι είδαμε, πέρασε και η σημερινή ημέρα αλλά οριστικοί πίνακες Ε.Β.Π. δεν ανακοινώθηκαν ούτε σήμερα, εκτός από την Π.Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είναι σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα αυτό πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση. Θα επανέλθουμε και αύριο.

Ως προς το θέμα της επιστημονικής συνεργασίας:

Υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών σχετικά με τη δυνατότητα σύμπραξης και από κοινού κατάθεσης προγράμματος επιμόρφωσης. 
Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν δύο συγκεκριμένες προτάσεις επιμόρφωσης, μία από τον κ. Κασσιανό και μία από το Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., που αφορούν ευρύτερα στη συνεκπαίδευση και στη στόχευση του «Ενός σχολείου για όλους», μια θέση που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δ/νση Ε.Α.Ε. και για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και πάγια διεκδίκηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η συνεργασία αυτή, αν τελικά ευοδωθεί, αποτελεί μία από τις πρώτες επιστημονικές πρωτοβουλίες του νεοσύστατου Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., που φιλοδοξεί να αναπτύξει καινοτόμο και πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στο χώρο της εκπαίδευσης.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου