Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

9.820 Δημόσιοι Υπάλληλοι βρίσκονται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη απο χθές στις 12:00 τα μεσάνυχτα, μας λέει η έγκριτος εφημερίδα ΕΘΝΟΣ - Πραγματικό θρίλερ...


Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι λίστες της διαθεσιμότητας, η αποστολή των οποίων από τους αρμοδίους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos. gr, ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που περιέχονται στις αποσταλείσες λίστες φθάνει τους 9.820.
Εξ αυτών, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 8.211 δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι κατά 1.609 περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι που περιελήφθησαν στις λίστες των υπουργείων αφορούν περιπτώσεις και ειδικότητες που θα αποτελέσουν, δυνάμει, εφεδρική δεξαμενή σε περίπτωση που προκύψουν εξαιρέσεις για κάποιους από τους 8.211 εργαζομένους που μαζί με τους 4.289 που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα συμπληρώνουν τον συμφωνημένο με την τρόικα στόχο για 12.500 διαθεσίμους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Oι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ, με εξετάσεις ΑΣΕΠ κλπ), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, άτομα με ειδικές ανάγκες, υπηρεσιακή αξιολόγηση, γλωσσομάθεια κλπ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου