Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΟΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.Α.Ε




Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΟ 2013-14

  • ·         Όπως όλα δείχνουν, θα εορτάσουμε την Εορτή της Παναγίας, το Δεκαπενταύγουστο, χωρίς την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) για το 2013-14.

  • ·         Όπως όλα δείχνουν, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από 19 Αυγούστου 2013 και μετά, να εκδοθεί η Εγκύκλιος, το συντομότερο δυνατό διάστημα στο οποίο θα έχουμε αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, από όπου θα αντληθούν τα μέλη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα προσληφθούν, θα είναι το μέσον του μηνός Οκτωβρίου 2013.

  • ·         Όπως όλα δείχνουν, το άνοιγμα των Σ.Μ.Ε.Α.Ε, το Σεπτέμβριο, θα τις βρει χωρίς το πολύτιμο για τη λειτουργία τους Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π).



ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία ως επί το πλείστον θα τροφοδοτήσουν την Ειδική Αγωγή με εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το 2013-14 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ, από τα οποία θα προσληφθεί Ε.Ε.Π για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Ε.Β.Π για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε της χώρας.

  • ·         Το προσωπικό που θα προσληφθεί από Προγράμματα ΕΣΠΑ(Ε.Ε.Π για Ε.Δ.Ε.Α.Υ και Ε.Β.Π για Γενικά σχολεία/Παράλληλη Στήριξη), θα προσληφθεί από τους Αξιολογικούς Πίνακες που θα συνταχθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τα κριτήρια μοριοδότησης που θα περιλαμβάνονται στην πολυαναμενόμενη Εγκύκλιο Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2013-14.
            Θα έχουν δε ασφάλιση Ι.Κ.Α.


  • ·         Το προσωπικό που θα προσληφθεί από Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ(Ε.Ε.Π για ΚΕ.Δ.Δ.Υ & Ε.Β.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε), θα αντληθεί από πίνακες του Ο.Α.Ε.Δ, με κυρίαρχο κριτήριο μοριοδότησης την ανεργία.

            Το προσωπικό αυτό θα πληρώνεται με το βασικό μισθό και θα έχει ασφάλιση.



  • Το Υ.ΠΑΙ.Θ προσπαθεί να επιτύχει αύξηση του αριθμού -που έχει δοθεί στη δημοσιότητα – των εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα προσληφθούν από τα Προγράμματα αυτά.



Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ Ε.Α.Ε ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΟΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Ε.Α.Ε

  • ·         Τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και Κοινωφελούς Εργασίας με τα οποία επιχειρείται απεγνωσμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ να καλυφθεί η μεγίστη ένδεια της Ειδικής Αγωγής σε μόνιμο προσωπικό, και η-ουσιαστικά-«απόλυση» χιλιάδων Αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια από πλευράς Πολιτείας να κρύψει το τεράστιο πρόβλημα «κάτω από το χαλί».

  • ·         Τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης των δομών Ειδικής Αγωγής και η συνακόλουθη παθογένεια που θα επιφέρει σ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο η στρεβλή στελέχωση διαμέσου ευκαιριακών και εμβαλωματικών προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ και Κοινωφελούς Εργασίας, αναπόδραστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιφέρουν μη αναστρέψιμη βλάβη στο όλον σύστημα  Ε.Α.Ε.
 
Αυτά ισχύουν σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013, μια ημέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο και λιγότερο από ένα(1) μήνα από το «άνοιγμα» των σχολείων …



Βασίλης Βούγιας

14/8/2013

4 σχόλια:

  1. Οταν λετε βασικο μισθο , τι μισθο θα παιρνουμε αραγε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέστε δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ(30-4-20130)- http://www.avgi.gr/article/252696

    Ακολούθως παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ:

    "Εν μέσω έντασης ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, ρύθμιση που ρίχνει τους ανέργους που εντάσσονται σε αυτήν κάτω από τον σημερινό βασικό μισθό. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι δικαιούχοι άνεργοι θα μπορούν να εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχόλησης σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία και νοσοκομεία για μισθό 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι παραπάνω από 490 ευρώ τον μήνα, ενώ τα πράγματα θα είναι χειρότερα για τους νέους κάτω των 25 ετών, που θα λαμβάνουν 17,1 ευρώ την ημέρα και συνολικό μηνιαίο μισθό όχι μεγαλύτερο από τα 427 ευρώ."...

    Νομίζω περαιτέρω σχόλια δεν χρειάζονται...

    Βασίλης Βούγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαϊνια ή άσχετοι και επικίνδυνα ηλίθιοι στο υπουργείο. Δηλ. εγω που είμαι "μόνιμος" (προς το παρόν τουλάχιστον), θα παίρνω 1000 και ο αναπλρωτής συνάδελφος απέναντί μου, 490 για να κάνουμε την ίδια δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο αναπληρωτής μέσω ΕΣΠΑ άλλο μισθό. Επαναλαμβάνω την τελευταία παράγραφο του άνωθεν κειμένου μου: "Τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης των δομών Ειδικής Αγωγής και η συνακόλουθη παθογένεια που θα επιφέρει σ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο η στρεβλή στελέχωση διαμέσου ευκαιριακών και εμβαλωματικών προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ και Κοινωφελούς Εργασίας, αναπόδραστα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιφέρουν μη αναστρέψιμη βλάβη στο όλον σύστημα Ε.Α.Ε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή